Normes del Campionat de Botifarra de Sant Cugat

Missatges de campionats ja pasats.
putxi
Contro
Contro
Entrades: 8
Membre des de: 16 oct. 2002, 18:19

Normes del Campionat de Botifarra de Sant Cugat

EntradaAutor: putxi » 20 juny 2004, 12:47

NORMES DEL CAMPIONAT DE BOTIFARRA DE SANT CUGAT

1. En la primera jugada de la partida, cantarà trumfo el jugador que tingui el 5 d’espases.
2. Remenarà les cartes el de la dreta i escapçarà el de l'esquerra del jugador que dóna. Abans d’escapçar, el jugador que ha de donar, té l’opció de donar a les cartes el seu “copet”, remenant-les una mica més, si ho creu convenient. Donarà el jugador que ha de cantar trumfo.
3. En cas de donar malament les cartes el responsable tornarà a donar, però en cas de reincidència passarà la mà al jugador de la seva dreta.
4. El company del que fa trumfos no pot mirar les cartes fins que aquest subhasta o bé el delega. Tan sols es podrà mirar l’última base de cada parella un cop plegades.
5. És obligatori utilitzar només els termes propis del joc, és a dir: el pal escollit, botifarra, delego, passo, contro, recontro i santvicenç.
6. No es podrà retirar cap carta jugada, llevat que sigui un renunci (burrada), en aquest cas, la parella infractora recollirà la carta, però se li restaran 10 punts. A la següent jugada, la parella infractora no podrà sortir del pal de la carta mal jugada.
7. En cas que la burrada es detecti quan ja s'han plegat una o més bases, la parella infractora perdrà la partida, apuntant-se tots els tantos (36).
8. És obligatori jugar fins a la darrera carta, sense anticipar-se mostrant el joc..
9. És obligatori tirar la carta més petita, del 2 al 8 si no és pot matar la carta del contrari. Ara bé, si ets el segon en tirar, pots carregar una figura pensant que la basa pot ser del company. Sempre que carreguis pensant en el company, has d'especificar que carregues. En cap cas, podràs tirar una figura que no sigui la més baixa quan la basa és del contrari i el teu company ja hagi tirat.
10. Si no tens cap carta del coll jugat i tampoc tens trumfos, o no superes el trumfo amb què ha matat el contrari, hauràs de tirar la carta més baixa del pal que et descartis.
11. Es pot contrar, recontrar, i sant vicenç, tant en trumfo com en botifarra, els punts valdran doncs x1, x2, x4 o x8.
12. Només serà admesa conversa durant el recompte dels tantos i entre el repartiment de cartes, però de cap manera es permetran gestos ni paraules amb cartes a la mà i jugada pendent.
13. Les partides es jugaran a 101 tantos o 6 mans (dats), allò que succeeixi primer. En el cas que les dues parelles arribin empatades a punts després d'haver jugat les 6 mans, es jugarà una mà més per tal d'establir la parella guanyadora d'aquella partida.
14. Les situacions no previstes amb aquestes normes seran resoltes d'acord amb les normes generals i del dictamen del jurat nomenat a l'efecte que podrà desqualificar, penalitzar o fer repetir la partida.
15. Si abans d'iniciar una partida les parelles es posen d'acord pel que fa a la penalització d'errors, poden fer-ho.
16. El torneig es disputarà per sistema suís a 4 rondes.
17. S’otorgaran premis als 3 primers classificats i es donarà un record a cada participant.
18. Durant el torneig hi haurà un piscolabis únicament per als jugadors concursants.

Per qualsevol cosa, us podeu posar en contacte amb l'organització enviant un correu a puignero@msn.com

Torna a “Temes de campionats”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron