botifarra amb que sortiràs

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

botifarra amb que sortiràs

EntradaAutor: alp2500 » 16 oct. 2003, 11:13

Hola companys, jo ara tinc un dubte que es el seguent:

en una botifarra feta per els contraris de que sortiràs

1.-marcant el teu pal bo (si el tens) , sabent que llavors tothom sap que domines aquell pal i ningú t'ho tocarà

2.-marcant un altre pal per així fer creure als contraris que aquest pal el domines tu, i per tant tambè enganyes al teu company

clar ara vindrà la pregunta del tanteig , clar no es lo mateix fer aixo amb pocs punts que amb un final ajustat , però suposen que sigui inici de partida

¿que s'ha de fer?
alp2500 l’ha editat per darrera vegada el dia: 16 oct. 2003, 22:21, en total s’ha editat 3 vegades.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1364
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 16 oct. 2003, 11:25

Alp2500,
sempre que jugues una carta estàs donant informació. Entre donar informació correcte al company (i també als adversaris) o enganyar als adversaris (i també al company) jo sempre prefereixo la primera opció.

La botifarra és un joc de parella, si el teu company no pot confiar en tú, val més que plegui.

Això deixant de banda que si el teu company entra en algún moment (i per molta botifarra que sigui, alguna basa és raonable pensar que es pugui fer) et tornarà desseguida la teva sortida, i si és el pal dolent ...

Tingueu manilles i no enganyeu el company.

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 16 oct. 2003, 11:27

Si deep entenc el teus raonament però pensa que si surts de fals pal tambè estàs limitant les opcions dels adversaris, perquè de entrada s'estan pensant que aquell pal el domines tu, i per això no el tocaran salvo que clar que hi hagi un que tingui manilla,as,rei,cavall llavors ja no cal parlar-ni mes però sino sempre tindran el dubte de que aquell pal el domines tu

Deep en la questio de confiar , pensa be una cosa si portes molt de temps jugant amb la teva parella ell ja sap que tu sortiràs el primer cop de pal falç, per tant aquell pal tampoc t'el tucarà menys en el cas que sigui el que domina ell clar.


Pensa que moltes vegades les partides es guanyen per 1 punt , per tant si jugant aixi en cert moments pots guanyar una partida s'ha d'aprofitar

arreveure

Pere
alp2500 l’ha editat per darrera vegada el dia: 16 oct. 2003, 22:20, en total s’ha editat 1 vegada.

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 16 oct. 2003, 14:33

Bones Alp:
Penso q el Deepbuti té tota la raó, que sempre és millor donar l'informació correcte al company i que per tant millor no sortir mai de pal fals. A més, i això ja és opinió meva, encara menys si tal com dius la butifarra l'han fet els adversaris. Com que se suposa que no entrareu gaires vegades, si marques el pal bó el company t'hi vindrà de cara sempre de la vida! Si l'enganyes pot ser mortal... Altre cosa és que tu hagis fet la buti. Llavors tens obviament més d'una entrada i encara q enganyis al company (i als altres), sempre tornaras a entrar i com a molt es faran una collada que tinguin d'aquell pal fals teu, pero mai et podran fer molt de mal (sempre q ho facis al principi clar, sino també ho podries perdre tot). Es la meva modesta opinió.

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 355
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

tinc dubtes, Alp

EntradaAutor: fritz » 20 oct. 2003, 11:11

Be, Alp,fa dies que rumio, tampoc cap bestiesa eh! Els teus arguments son vàlids com els de tothom pero a mi em sorgeixen un parell de dubtes:
1- al sortir de falsa pots fotre enlaire el joc del teu company( ell pot tenir bon joc i en canvi a la primera ja li fots una entrada,que segurament li fara prou falta)si té la manilla,o li poden fotre l'as.
2-jo penso que als contraris (contant que siguin bons jugadors) no els pots enganyar del tot,ells han fet la butifarra i a mesura que pasin les jugades ja sabran prou que tenen un i l'altre...
De totes maneras Alp, totes les opcions son bones si surten bé, no? Per sort la butifarra no es una ciència exacte...
Molta salud i ens veiem...

fritz

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 21 oct. 2003, 11:46

Bufffff, d'aquelles preguntes que son difícils de respondre. Com diu en fritz la buti no és una ciència exacta o sigui que és difícil de dir quin cas és millor (o potser en DeepButi ens obsequiarà amb una d'aquelles anàlisis estadístiques seves? ...).

Així rumiant-hi una mica se m'acudeixen les següents idees ...

Si jo surto d'un pal del que en tinc poques i dolentes (posem 2) vol dir que els altres 3 conjuntament en tenen més del normal i/o prou bones (10).

Si les cartes es distribuissin equitativament entre la resta de jugadors vol dir que el meu company tindria entre ... (mec§$&%%$& .... ara no es divisible entre tres) ... bueno, diguem que en termes teòrics el company tindria 3,33 (5,33 si sumem les meves 2 cartes) i els altres 6.66 cartes.

Si la qualitat de les cartes també es distribuis equitativament, = que abans, el company tindria un 33,3% del total de punts (que es queda en això ... perquè jo no tinc res) i els contraris un 66,6% ... Dels 15 punts que donen les cartes, 10 els tindrien ells i 5 nosaltres.

És a dir, el més fàcil és que sigui un (o tots dos) contrincaris que tinguin força bon joc en aquell pal ... apart del fet que un d'ells ha cantat buti, clar.

Tot plegat també depèn de si la buti ha sigut directa o delegada (i, més que res, de qui l'ha cantada ... que n'hi cada un ... :-P). Apart del fet que ens diu si els contraris tenen realment bon joc (buti directa) o pot ser una mesura desesperada en ser delegat ... també és important el fet que el que se suposa té la major part del joc estigui a la meva dreta o a la meva esquerra.

Per altra banda, si un jugador té bon joc d'aquell pal és difícil enganyar-lo realment. És veritat que la combinació manilla, as, rei i cavall d'un mateix pal no es dona molt sovint, però sense tenir tant bon joc també pot endevinar molt (o podem fer saltar les cartes fermes que li faltaven al que domina el joc).

Amb lo qual jo crec que fa més mal que be, perquè és comprensible que a vegades es qüestioni si enganyar a 2 contraris i 1 company és millor o pitjor que donar informació a 1 company i 2 contraris ... però, en aquest cas, si sortim de pal dolent el més fàcil és que només acabem enganyant al company i al contrari que no ha fet buti, amb lo qual no hi guanyem res.

De totes maneres, si han fet buti directa el millor que pots fer és prendre-t'ho amb molta alegria i estar preparat a perdre els pocs punts que tinguis.

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

EntradaAutor: CarlesG » 21 oct. 2003, 13:06

Ostres, CiutatdeSal! Que vols fer la competència al DeepButi?
O es que optes al càrrec de Vicepresident?
Bromes a part, bé els teus comentaris.
CarlesG

Peixeter
Contro
Contro
Entrades: 2
Membre des de: 06 juny 2003, 12:57

EntradaAutor: Peixeter » 28 nov. 2003, 14:47

He llegit molt atentament tot el que explicàveu sobre la sortida amb botifarra i puc estar d'acord amb tots els plantejaments. Però la veritat és que jo no ho faig sempre igual per sistema:

Si jo sóc el primer en tirar i el que fa la botifarra està a la meva dreta, puc sortir del meu pal llarg, o més bo... vaja del que em penso que puc fer base. I també puc sortir d'una carta entre mig (un 8 o sota per exemple) d'un pal que jo no tinc res. Potser el que fa la botifarra s'abarrota i el meu company salva peça. Per tant les dues opcions poden ser bones (i es clar també dolentes).

Si pel contrari el que fa la botifarra és l’últim de tirar i jo el primer, he de fer tot el possible per no perjudicar al meu company... no enganyant-lo, no sortint de pals que no tinc res o simplement no obrint cada cop un pal diferent, que això beneficia al que veu a venir.

En tots dos casos he d'estar molt atent als descarts, per si torno a entrar no equivocar-me.

En fi companys, jo ho veig així. Per regla general no enganyaré al meu company, però segons les circumstàncies pot ser bo.

Salutacions


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 36 visitants

cron