Juguen diferent els robots?

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1380
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

Juguen diferent els robots?

EntradaAutor: DeepButi » 14 abr. 2004, 11:06

- El meu favorit és en Bender ...
- Jo si no és amb en deepbuti no jugo ...
- La Rachael juga de pena (però està boníssima) ...
- En RoyBatty tiene un cuerpassssso (i arrastra massa el brètol) ...

Comentaris així m'arriben sovint i acaben tots amb un "però, juguen tots igual els robots?", o sigui que a veure si sóc capaç de simplificar una resposta.

A mida que es va jugant i per mecanismes que no venen al cas, però que us puc explicar si us interessen, un robot assigna una probabilitat a que cada jugador tingui cada una de les cartes que falten per jugar.

0% : aquest jugador no pot tenir aquesta carta
0%<p<100%: aquest jugador potser té aquesta carta, potser no. Quant més alt sigui "p", més probabilitats hi ha (o això creu el robot) que el jugador la tingui
100% : és segur que aquesta carta la té

Quan el robot ha de triar una carta per jugar (per mecanismes que, altra vegada, no venen al cas), fa servir aquestes probabilitats per situar les cartes i decidir.

p.ex. Em fallaran? es traudeix en "els jugadors contraris que juguen després que jo tenen probabilitat 0% de cartes del pal o bé tenen probabilitat positiva només per una carta cada un ... i resulta que és la mateixa (i clar!, no la poden pas tenir tots dos al mateix temps) ... i ademés ténen probabilitat positiva d'alguna carta de trumfo.

És només un exemple simplificat, clar.

Ara bé, si només utilitzem "segur que no", "segur que sí" i "potser" ... la indefinició és molt elevada perquè la majoria de vegades una carta la poden tenir al menys dos jugadors. Imagineu que una carta la poden tenir dos, un d'ells amb un 95% i la'ltre amb un 5% de probabilitat. Si haguessim de decidir nosaltres segurament diriem, "doncs la deu tenir el del 95%", oi? ... doncs aquí és on entren els diferents robots.

Cada robot porta un número associat del 0 al 20 (per si algú encara no ho sabia, hi ha 21 robots diferents) amb el que saluden al començar la partida (DeepButi12 - Bender, DeepButi20 - deepbuti, DeepButi09 - Rachael, etc).

Quan un robot de número "n" ha de decidir respecte a una carta fa l'ajust final següent a la probabilitat "p":

Si p<=n actuarem com si p=0
si p>=100-n actuarem com si p=100

En paraules planeres, un robot de tipus 10 fa com si les probabilitats del 0 al 10 equivalguessin a que el jugador NO té la carta i com si les probabilitats del 90 al 100 equivalguessin a que el jugador SEGUR que la té.

p.ex.
una probabilitat del 11% per la Rachael (robot tipus 9) equival a "potser la té" mentre que pel Bender (robot tipus 12) equival a "no la té"
una probabilitat del 89% per la Rachael equival a "potser la té" mentre que pel Bender equival a "segur que la té"

Això fa que juguin diferent? ... doncs sí, clar, perquè si la Rachael pensa que "potser la té" opina que "no em fallaran" i pot jugar una carta ferma, mentre que en la mateixa situació en Bender dirà "no la té" i per tant "em fallaran" i no jugarà la carta perquè no és ferma i buscarà una altra opció.

Ara bé, això és significatiu? ... doncs la veritat les estadístiques que m'heu anat enviant alguns demostren que els robots obtenen resultats molt similars entre ells o sigui que jo m'inclino a pensar que és difícilment detectable la diferència.

La qual cosa no és obstacle perquè tingueu els/les vostres preferits/ides, naturalment 8).

Apa, tingueu manilles.

primavera
Barretina
Barretina
Entrades: 241
Membre des de: 01 nov. 2003, 19:32

com juguen els robots?

EntradaAutor: primavera » 14 abr. 2004, 23:14

Estimat DeepButi:
Després de llegir atentament la teua explicació, tinc més clar encara :idea: perquè sóc de lletres.
Gràcies, però.
primavera


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 3 visitants

cron