Consell d'ancians

Qualsevol suggeriment que tinguessiu sobre ButiNET.
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 867
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Consell d'ancians

EntradaAutor: corpetit » 19 feb. 2021, 12:42

Es podria crear una sala de consell d'ancians, d'experts, de savis o com es vulgui dir?

Finalitat: determinar si en una partida alguna parella ha pogut fer trampa.

Com? Revisant partides jugades per jugadors experimentats que emeten un veredicte.

Com es podria fer?

En primer lloc obrim una nova sala amb aquest o qualsevol altre nom on hi puguin accedir jugadors experimentats o n'aprofitem una de les que ja hi ha que quasi ningú utilitza.
Quins jugadors? Per exemple de dos tipus:
1.- Els abonats que en algun moment de la seva trajectòria al rànquing Butinet hagin sobrepassat els 1.800 punts (en aquests moments uns 125 en actiu).
2.- Els convidats per l'organització (o sigui, pel Carles).

Procediment:
Una vegada acabada una partida, si anem a estadístiques particulars i un cop revisada tota la partida fins el final, s'hauria d'activar un botó que permetés penjar directament aquesta partida a la sala abans esmentada.
És a dir, si un cop revisada tota la partida (des del començament fins al final) veiem que hi ha pogut haver mala praxis per part de la parella rival, clickant sobre l'esmentat botó, aquesta partida es pengés automàticament a la nova sala.
Es podrien posar uns filtres per tal d'evitar que algú en pugui abusar.
Es pot fer que per guardar la intimitat dels jugadors, els nicks s'esborrin o es guixin automàticament.

Què passaria amb aquestes partides penjades a la sala d'ancians?

Allà hi hauria dues finestres, una primera amb totes les partides penjades i una segona amb partides ja revisades per almenys un jugador que ha observat que hi cap la possibilitat de, diguem-ne, joc poc elegant.
Una vegada revisem una partida de la primera llista, votem 3 opcions tan clares com: quina parella consideres que ha emprat joc poc elegant o irregular?, la parella N/S, E/W o cap de les dues.
Per exemple, es podria fer que si una mateixa partida ha estat revisada per 3 (5 o els que es vulgui) jugadors diferents, llavors desaparegués de la primera llista per a tothom i, en tot cas, només sortís a la segona, sempre i quan algú hi hagi vist joc irregular; o bé, desaparegués definitivament en considerar-la normal.
Pel jugador que ha revisat la partida, aquesta desapareixeria de la primera llista. Ell ja no la veuria en aquesta primera finestra que fa de filtre. Només veuria les que encara no ha revisat. El mateix pel que fa a la segona finestra o llista.

És a dir, si un jugador experimentat entra en aquesta sala d'ancians, es trobarà dues finestres, una primera amb algunes partides a revisar i una segona amb suposadament poques partides que ja han passat un primer filtre per almenys un jugador que ha considerat joc irregular d'alguna de les dues parelles que l'ha jugada.
A mesura que un jugador va revisant partides, aquestes li van desapareixent de les corresponents llistes.
Es pot establir un temps màxim.
També aniran desapareixent de la primera llista si un determinat nombre de jugadors ja l'ha revisada (per exemple 3).
També desapareixerà de la segona llista si un determinat nombre de jugadors l'ha revisada i s'ha emès un veredicte final.
En definitiva, com més jugadors experimentats entressin en aquesta sala, menys partides a revisar tocarien per cap. De manera que seria molt possible que les partides a revisar per un sol jugador fossin, al cap i la fi, molt poques.

Torna a “Modificacions, Suggeriments”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 6 visitants

cron