MANRESA UN POBLE ANTI-ESPÀNYOL

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

MANRESA UN POBLE ANTI-ESPÀNYOL

EntradaAutor: alp2500 » 30 juny 2008, 08:56

A vegades la feina de periodista te que esser molt dura, sobre tot endinsant-se en terra hostil , on el setiment espanyol s'ha evaporat ves a saber per quins motius

SEGUIMIENTO DEL ESPAÑA-ITALIA
Indiferencia y resignación en Manresa



Actualizado lunes 23/06/2008 09:32 (CET)
GERMÁN ARANDA
BARCELONA.- Pese a las caras de decepción resignada por la victoria de España de muchos clientes catalanistas al salir de algunas tabernas de Manresa, algunos petardos esporádicos irrumpen en la normalidad de la ciudad, impropia de una noche de fútbol de altos vuelos.

Las calles están llenas toda la tarde en Manresa, cuna del nacionalismo catalán, 64 kilómetros al noroeste de Barcelona. Se respira el ambiente de un domingo veraniego en las terrazas rebosantes desde primera hora de la tarde. A las 20.45 horas, a priori, todo tiene que cambiar. ¿Todos a casa y a los bares a ver España? Ni una camiseta de la roja anuncia noche grande de Eurocopa, de vendetta contra Italia. Llega la hora y las calles siguen llenas, las jovencitas apuran sus helados y los ancianos del lugar continúan sus tertulias, sus partidas de domino.

¿Dónde están los bares llenos para la ocasión, vestidos de España con motivo de los cuartos de final? Sí, está la peña sevillista de Manresa y un doner kebab donde decenas de magrebíes siguen atentamente el partido. Por lo demás, indiferencia.

En el bar L'Havana, hervidero de nacionalistas apasionados cuando juega el Barça o la selección de Cataluña, predomina un tono sarcástico en la decena de jóvenes que censuran casi todos los comentarios de los narradores del partido y especulan con el final más cruel para España. Con largas melenas, barbas de días y camisetas con proclamas en vasco y catalán, reconocen que apoyan a Italia y que incluso sus amigos más futboleros pasan del partido de hoy.

En la Taverna dels Predicadors el interés es más calmado, menos radical. Pero, aun así, se oyen aplausos en las primeras llegadas de Italia. En un grupo de cuatro adolescentes, sólo un castellanohablante se muerde las uñas. Sus amigos se burlan de él, uno de ellos con un polo de la azzurra, y aunque más relajados vibran más con las acometidas de Luca Toni. Pero él aguanta: «Aquí, o se apoya a España o a nadie», y el resto sonríe. Cuando llega la ruleta rusa de los once metros, las burlas suben de tono. «Que pierdan fallando el último penalti, que j... más», comentan en la sala, mientras uno de los chicos ríe ante el plano de Su Majestad el Rey. «Mira, aquí tenemos a nuestro Jefe...». Y las carcajadas retumban


potser el periodista no s'ha plantejat que hi ha coses mes importatns que uns tius de vermell darrera una pilota, o potser tampoc s'ha plantejat que el sentiment de un poble es pot expressar de moltes maneres
apa a reveure

psc

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 30 juny 2008, 09:40

Amb textos com aquest .... i encara es pregunten per que ???

Adéu !

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 01 jul. 2008, 10:57

I jo em pregunto.... no es podía haver estalviat el Xavi a la celebració d'ahir a la p... plaça Colon de dir Viva Espanya??? Ja li val!!!!!!!! A més a més hi havien jugadors amb banderes asturianes, andaluses, etc.. etc... i la senyera???? Tb es podía haver mullat una mica el Puyol!!!

noseresderes
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 21 gen. 2003, 14:49

yo soy español español español

EntradaAutor: noseresderes » 01 jul. 2008, 18:18

PASTORAS TOTS AQUESTS QUE NOMBRES SON IGUALS DE PALANGANES QUE TU JAJAJAJA. :lol:
PER FI HA ARRIBAT UNA PETITA MANIFESTACIO D' ORGULL NACIONAL ENMIG DE TANTA HISTORIA REGIONALISTA. :P
PER PRIMER COP A LA VIDA EL TAP DE BASSA AKELL VA DIR ALGO ENCERTAT, ES LO MES BO DES DEL POR QUE NO TE CALLAS. :mrgreen:
SALUT PASTORASSOS I COM DIRIA EL CULE AKELL. :D
VIVA ESPAÑA. JEJEJEJE.

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 02 jul. 2008, 08:23

Rei del pastorisme!!!
Ja savía que no hi enteníes res de butifarra ni de futbol... Pero encara menys dels jugadors del Barça!! Jo si fos en Rossell (pq en laporta té els dies comptats) el posaría els 5 primers partits de lliga a jugar amb el B!!! jajaja. La selecció estatal va demostrar un gran nivell futbolísitc pero el que ha sobrat és tot l'entorn de patrotisme (ells que tant critiquen el patrotisme català o basc). Si l'estat espanyol fos més respectuós amb els sentiments d'algunes parts del Estat potser la gent no reaccionaría amb aquest sentiment anti-espanyol (un bon exemple podría ser Suïssa... sobre tot per la pasta que tenen jajajaaja). Be company tot i així vull que sapigues que ets un crack i que encara que estiguis equivocat jo t'ho perdono tot jejeje.
PD. Una suggerencia de canvi de nik.... amb el nou butinet et podries posar "nosenadadenada" jajajajaja. Adeuuuuuu gran pastor!!!!

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 02 jul. 2008, 21:44

a veure Noi_bo jo crec que si el Xavier Hernàndez se sent espanyol i ho vol expressar a la Plaça Colom o on sigui cap problema, jo el problema el veig quan aquest personatge també defen la Samarreta de la Selecio Catalana , sempre que la finalitat de la Seleccio Catalana sigui una seleccio nacional si busquem tenir una seleccio regional visca espanya i cap a casa,

Jo lo que trobo fort a la selecio Catalana es que els jugadors de la mateixa no dominin el català, tant es perdre en qualsevol seleccio pero amb orgull

apa a reveure
psc

Companys
Contro
Contro
Entrades: 22
Membre des de: 18 jul. 2007, 13:55

SENTIR O NO SENTIR

EntradaAutor: Companys » 02 jul. 2008, 23:10

Bona nit a tothom,
si em deixeu, us explicaré una petita història d’infantesa. Quan tenia uns dotze o tretze anys, estava assegut a la terrassa del bar del meu escanyolit poble prenent un refresc. Feia força calor, com ara, però com que hi corria l’aire, s’hi estava d’allò més bé. Al meu costat, callat, pensatiu com la majoria d’ocasions, fumant una cigarreta o alguna cosa semblant, hi havia el filòsof del poble. Tenia la mirada perduda, obviant, discriminant, travessant les piscines com si d’un vidre és tractés i enfocant només el que l’interessava: l’horitzó. Tot d’una, entre els amics i com aquí, va aflorar el tema de l’espanyolitat. A un servidor, pobre de mi, se li va ocórrer argumentar: diuen que som espanyols, bé hi posa al DNI, serà veritat no? (encara que llavors potser encara no en tenia). De cop i volta com si despertés de la seva letargia em mirà de fit a fit i em preguntà amb veu greu i pausada: escolta jove, si et diuen Gilipolles també serà veritat?. Astorat, la seva pregunta em deixà mig paralitzat, no vaig saber què dir i vaig sortir del pas amb una d’aquelles típiques frases de polític que no treuen cap a res: home, no és el mateix. Acte seguit, el filòsof em regalà una de les seves moltes pensades: mira jove, la pàtria no se’ns imposa, en tot cas se sent (per qui la vulgui sentir). Per molt que vulguin, per molt que s’hi esforcin, ningú ens pot obligar a sentir el que no volem. Cadascú té dret a ser i en realitat és el que sent, no el que li diuen els altres que ha de ser o sentir, i si no ho creu així, va ben perdut. Després d’aquestes curtes però intenses i significatives paraules féu una última calada i s’incorporà, tot reprenent la seva anterior postura, absort del xivarri que ens envoltava en aquell moment.
Quan reneix aquest tema, em perdonareu però no puc evitar recordar les paraules d’aquell pensador. Paraules que quan les vaig escoltar per primer cop, de ben segur que no tenien el mateix significat d’avui en dia, la perspectiva del temps segurament les ha modelat de tal manera que ara mateix cobren una altra dimensió, o potser no.
Arreveure...

Adonis
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 96
Membre des de: 29 oct. 2005, 17:56

EntradaAutor: Adonis » 04 jul. 2008, 02:35

Visc a Manresa i no es cert que la gent no es mires el partit de la selecció espanyola amb desinterès, pro segons el periodista que nombre el tal bar L’Havana es veritat que la gent que el freqüenta van per el mon amb un aire diferent de lo que estem acostumats, es un tipus de gent que “passa” de tot, veritat que van fet uns “pòtols”no es el mirall on es miren la joventut de Manresa, com a tot arreu dintre de un lloc públic i a gent de tota mena i en aquet lloc es el punt de trobada de radicals que no son imatge de cap partit ni de cap reivindicació en vers Catalunya.
Manresa te la gran sort de que la gent s’estima més anar al passeig a fer una orxata, fer tertúlia o anar a la biblioteca, que mirar-se un partit de futbol, aqui molta gent toca de peus a terra i no viu del “toro” o de la “peona”.
A casa de un company el dia de la final amb Alemanya érem molta gent veiem el partit i també tinc que dir que ni havia que haguessin preferit que Espanya hagués perdut.... personalment no els entenc, pro respecto la seva opinió, ja que jo, amb sento mes propà a un andalús, asturià, basc,madrileny, valencià, etc ... que als alemanys, italians o russos, no vaig saltar ni tirar coets pro amb vaig alegrar de que guanyes Espanya!
Ara es barreja tot i tothom busca tocar els “collons” en coses que no tenen res a veurà amb la Nació Catalana, no es bo per el nostre poble que ens escoltem tot lo que diuen els “personatges” dels mitjans i de la política, que si sabéssim les seves misèries i ganes de poder, la gent ni els miraríem.
En quant al Xavi en el seu” VIVA ESPAÑA,” es lliura de dir o fer lo que vulgui, ell sabrà els motius , el Puyol com els demès a “xupa” de la roja, que feríeu vosaltres enlaira una senyera?.... Recordeu que els catalans lo primer es la “pela”i ara sortiran els patriotes negant que es així.
Una Nació es fa treballant i donant exemples de maduresa ciutadana com es el cas de tenir un president no català, a veure si en els pròxims mil anys Andalusia, Castellà o Espanya veiem un català de president , llavors si que serem iguals !!
Salut!

mauri
Recontro
Recontro
Entrades: 55
Membre des de: 11 oct. 2002, 17:44

EntradaAutor: mauri » 04 jul. 2008, 15:31

Adonis ha escrit:En quant al Xavi en el seu” VIVA ESPAÑA,” es lliura de dir o fer lo que vulgui, ell sabrà els motius , el Puyol com els demès a “xupa” de la roja, que feríeu vosaltres enlaira una senyera?.... Recordeu que els catalans lo primer es la “pela”i ara sortiran els patriotes negant que es així.
Una Nació es fa treballant i donant exemples de maduresa ciutadana com es el cas de tenir un president no català, a veure si en els pròxims mil anys Andalusia, Castellà o Espanya veiem un català de president , llavors si que serem iguals !!
Salut!


no hi van haver jugadors que van alçar l'andalussa?
Jo no em considero espanyol... ni pòtol (això ho dic per que soc client de l'Havanna), però si pensés com un espanyol, la senyera l'hauria d'equiparar amb la bandera d'Andalussia, amb la d'extremadura, amb la gallega....
Entendria els teus arguments si haguessis preguntat si algú alçaria una estelada, però no una senyera.

i el Xavi pot dir el que vulgui, com tothom, però llavors una persona a de ser coherent, i si crida Viva España, després hauria de rebutjar de jugar amb la Selecció Catalana, ja que els motius de que jugui aquesta selecció es per buscar-ne la seva oficialitat i aixi desvincular-se de la Real Federación Española de Futbol.

Tot i que no ser si algún dia aconseguissim aquesta oficialitat, si la RFEF faria com han fet els de les bitlles, rebutjar a un Mundial per no coincidir amb la catalana :lol:

marzebetiko
Botifarra
Botifarra
Entrades: 141
Membre des de: 27 des. 2005, 16:33

EntradaAutor: marzebetiko » 06 ago. 2008, 18:33

perdonar todos... pero aunque no os guste si sois españoles y por lo menos tendrias que preferir que gane la españa antes que italia... y alugnos me direis porque? y yo porque sois españoles.... tu hjas visto algun francés que no vaya con francia o un italiano que no vaya con italia ,,, no verdad pues yo tampoco... Se que muchos de aqui quereis la independencia pero teneis que saber que esta lengua el catalan , valenciano y balear no tienen ni 30 años de historia... asi que porque 4 tios digan algo no les teneis que hacer caso... vosotros creeis enserio que si el señor carod rovira fuese presidente del govierno iria todo mejor ?? estais seguros... todos nos cuesta sudor de nuestra frente y trabajo llegar a finde mes pero decirme todos los dias teneis la comida encima del plato o no??? pues un extremeño o un andaluz tambien la quiere tener pero ayi los salarios son mas bajos y las horas de sol mucho mas fuerte... ellos tienen que trabajar igual que vosotros aunque peneseis que no..... pero bueno... no se hasta que punto puede llegar la racaneria de algunos..... simplemente eso... porcierto

VIVA ESPAÑA ! CAMPEONES DE EUROPA!


saludos.






P.D. espero no haver ofendido a nadie es mi opinion y espero que la respeteis igual que yo aunque ni mucho menos la comparta respeto la vuestra saludos!

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 06 ago. 2008, 18:45

[mode moderador=activat]
De moment deixo obert el fil i el missatge .... però intenteu respectar les opinions de tothom i tenir en compte que això es un fòrum de BOTIFARRA i no de política.

I vigileu els vostres comentaris i intenteu moderar-vos (també va per tu marzebetiko).
[mode moderador=desactivat]

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 06 ago. 2008, 19:07

la ignoràcia es molt atrevida, però clar marze quan arriva a aquests extrems cap comentari

apa a reveure
psc

batet
Barretina
Barretina
Entrades: 184
Membre des de: 14 set. 2003, 21:53

EntradaAutor: batet » 06 ago. 2008, 19:33

Jo també només puc fer servir el 0 i 3 un cop, però he trobat aquesta solució:

30+30+30+30+30+30+30+30+30+30
+30+30+30+30+30+30+30+30+30+30
+30+30+30+30+30+30+30+30+30+30
+30+30+30=

rimbombante
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 77
Membre des de: 28 oct. 2003, 18:44

EntradaAutor: rimbombante » 06 ago. 2008, 20:06

Salut a tothom!

Coi, tinc 48 anys. El meu avi va morir no fa gaire amb 99 anys i jo sempre havia parlat amb ell en una llengua que em van dir que era el català. D'aquesta manera, o bé m'han enredat com a un babau o la llengua catalana té més de 30 anys. No pot ser de cap manera, l'insigne marzebetiko ha de tenir raó! Ho he consultat als meus pares. Amb llàgrimes als ulls m'han confesat que de ben menut vaig tenir un sentiment equivocat d'amor a una cosa prohibida i inexistent que es deia Catalunya, i que, per tal de no reprimir-me en demesia, em van dir que parlava en català gaiebé des del meu naixement. La crua realitat és que tota la vida he estat parlant en letó i no me n'havia adonat. Gràcies, marzebetiko, per tornar-me a la realitat! Ha estat dur, però finalment he sabut tota la veritat.

Sapigueu que la literatura letona té autors de rellevància contrastada. Per citar-ne alguns tenim Ramon Llull que escriu en letó en el segle XIII, en el segle XV tenim en Joanot Martorell que empra el letó que es parla a València per escriure un opuscle sense cap importàcia anomenat Tirant lo Blanc. Entre els més moderns podem citar mossèn Cinto, nascut a Folgueroles, capital de la Letònia Septentrional i que empra un letó recargolat però clar i rimat, a més d'escriure la lletra del Virolai, himne de la patrona de Letònia, la mare de Déu de Montserrat. Finalment, entre els autors més contemporanis de les darreries del segle XX trobem un tal Joan Oliver, PereIV el qual, en les seves Corrandes de l'exili escriu:

En ma terra de Letònia
tres turons fan una serra,
quatre pins un bosc espès,
un marzebetiko, massa estupidesa.


Ah! Visca Letònia! Campiona de la lliga del Bàltic!

Apa, cordialment agre,
josep (rimbo o rimbombante)

PD. Juli Cèsar en un dels seus cometaris a la Guerra de les Gàl·lies deia en una llengua que té més de 30 anys: Tametsi ab duce et a fortuna deserebantur, tamen omnem spem salutis in virtute ponebant. La qual cosa traduïda al letó ve a dir, més o menys: Encara que fossin abandonats pel guiatge i per la fortuna, posaben tota esperança de salvació en la virtut. O el que és el mateix en letó contemporani: Que Déu ens agafi confessats!

Milena
Recontro
Recontro
Entrades: 50
Membre des de: 23 maig 2007, 15:45

EntradaAutor: Milena » 06 ago. 2008, 21:58

estimat rimbo.. el fotut és que catalunya é ple de marzebetikos convençuts... la ignorància, com el victimisme triomfen... ptns


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 62 visitants

cron