Proposta de normativa oriental oficial (o al menys oficiosa)

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 10 gen. 2003, 08:56

Molt bé Enric_cp i molt subtil la teva apreciació comparativa del exit de l'enquesta del butipubillo/a jejeje. Com tu bé dius s'en pot fer una bona lectura dels interessos dels butinaires. En fi, tornant al tema que ens afecta et vull dir que el sistema oriental evidentment no morirà mai. Una cosa és el butinet i l'altre la vida real. Tu bé saps que el nombre de practicants de la buti oriental és enorme (perdoneu pero continuo pensant que a les comarques de Girona és on més és juga a la buti i amb amplissima diferencia a més a més). Per tant no has de tenir cap mena de patiment que sobreviurem. Quant a les normatives penso que era interessant intentar unificar la norma pero tampoc és tant greu no fer-ho. Sé que estem en l'etern debat de les diferentes variants i del reglaments fets a mida. No ens compliquem tant la vida Enric_cp i no li busquem 3 peus al gat.
Abans d'acabar voldría agrair-te el teu interés en totes les questions trascendents que s'han plantejat al butinet i dir-te que sempre és un plaer llegir-te.

PD. Ep no us enfadeu els de les comarques de Barcelona. Ja sé que tb sou orientalets com jo la majoría jejeje.

jiji
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 18 set. 2002, 23:48

EntradaAutor: jiji » 14 gen. 2003, 03:54

Per al.lusions contesto al que va opinar l'Enric_cp:

"Com haureu pogut comprobar, les enquestes del butipubillo/a han tingut més vots en 48h. que aquesta en un mes i mitg . Els sociòlegs en farien alguna interpretació sobre els interessos del col·lectiu butiNetaire ... però com que jo sóc economista no en faré pas cap."

Em sembla a mi que estem parlant de dos foros totalment diferents direm a) foro sobre NORMES DEL JOC, és a dir el que tu has creat i b) foro sobre ALTRES TEMES O VARIETÉES com el que vaig crear per a l'elecció a ButiPubillu/a , entre de molts altres que estan destinats a divertir a la gent, .... que per la seva pròpia ubicació dins de cada apartat em sembla que resulten incomparables entre ells i NO ekival de cap manera a que els Butinaires prefereixin l'un a l'altre (que en cas de ser així m'obligaries a dir : i que??) ni tantsols que l'un exclogui l'altre, sinó que segurament molts Butinaires, com jo mateixa, que malgrat creure que has fet una bona tasca i que podria ser una bona proposta si la fessis dins un col·lectiu butifarrer més ampli i menys occidental, no crec que ens porti enlloc! perquè la majoria de nosaltres no ens sotmetríem segurament al resultat de l'enquesta (siguem sincers) perquè en primer lloc resulta poc representativa i en segon lloc està més que clar que l'estil i les variants amb que es jugui a la Buti sempre serà una qüestió geogràfica i com a molt el que faríem és com fins ara: adaptar-nos o fer adaptar als que juguen diferent a nosaltres(que per altra banda.. no em sembla pas malament).

Per altra banda, potser no ha tingut la repercussió que esperaves akest foro (i em sap greu) perquè hi ha molts Butinaires occidentals aquí o perquè la gent entra aquí en les seves estones lliures i els agrada riure una estona (fet que no cal que cap sociòleg em digui que és perfectament positiu i vàlid) segurament abans accediran a participar d'una votació menys trascendent però divertida l'elecció de la qual no demana massa temps ni esforç... això de totes maneres no ekival a que els que participem de foros menys "importants" temàticament parlant no ens interessin coses més "profundes" i no siguem capaços de combinar ambdues aficions!

I posats a dir i aprofitant la present t'animo a tu i a molts dels que encara no us heu passat per la part "desenfadada" dels foros (enkara que sigui només de tant en tant que no fa cap mal :twisted: jeje) a que hi feu una ullada que molta gent s'hi esforça a enginyar temes i comentaris només per despertar un somriure al qui ho llegeix i fer-li passar una bona estona!! i ho podeu trobar a l'apartat de suggeriments:lol:

Una abraçada.

jiji/montse

PD: ja se que era a títol de broma la comparació, però crec que demanava una resposta :wink:

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 14 gen. 2003, 10:08

Jiji,
efectivament, la comparació era a títol de broma i més aviat crítica amb nosaltres els "trascendents" i en cap cas volia desmerèixer cap dels altres foros (que, per cert, em llegeixo atentament i puntual).

Dit això, estic desesperat! ... 8 vots sobre 12 (un 66%) escullen l'opció "als contraris, la petita" (3 a la primera opció i 5 a la quarta) ... i jo estic convençut que així no hi juga ningú a tot Catalunya!!!!!!! O jo no hi entenc res (començo a pensar que és això :( ) o m'he explicat fatal.
A veure, aquesta opció vol dir que el segon jugador no pot carregar mai, ni quan serveix ni quan no serveix i, simplement, no m'ho crec.

Exemple 1:
Han fet trumfos els contraris, han arrastrat i sembla clar que al nostre company li queda un trumfo alt (ha barrotat, p.ex.). Surt el de l'esquerra de trumfo petit, nosaltres ja no tenim trumfo, però d'un altre pal tenim 2-3-12, un rei més aviat penjat. Amb l'opció que heu votat esteu dient que no es pot posar aquest rei.
Si això és així, si us plau, on es juga d'aquesta manera?, no ho he vist mai. I ho dic sense ànim de crítica, només m'agradaria saber-ho.

Exemple 2:
Hem fet trumfos nosaltres, hem arrastrat i ja queda clar que només n'hi queden al nostre company. També queda clar que al nostre company no li queden oros. Surt el de l'esquerra d'oros. Nosaltres no en tenim, però tenim un as penjadíssim (4-As i ademés barrotat pels contraris). Amb l'opció que heu votat esteu dient que no es pot posar aquest As.
Torno a dir que no conec cap jugador de botifarra que jugui així i que m'agradaria saber on es fa això tant estricte.

A mi em sembla que tots els orientals en aquests casos deixen carregar i per tant l'opció correcte seria la segona/cinquena (els que també admetin carregar encara que es serveixi, seria tercera/sisena).

Insisteixo, ho demano amb ànim constructiu, no pas de crítica.

tRoBlaU
Contro
Contro
Entrades: 19
Membre des de: 22 gen. 2003, 02:34

NORMATIVA UNICA DELS CAMPIONATS DE GIRONA

EntradaAutor: tRoBlaU » 12 feb. 2003, 04:01

A veure si ho sé explicar millor que el primer cop:

TENIM CARTA DEL PAL EN JOC SOBRE LA TAULA.

CARTA DEL CONTRARI

1.- Pots carregar sempre si no es ferma en vista a posible base del teu company.

2.- No es pot carregar mai si es ferma (encara que sapigues que el teu company falla).

3.- En cas de no carregar, sempre hauras de servir la més petita.


CARTA DEL COMPANY

1.- Pots carregar sempre si en el moment que ho fas la carta del company es la mes grossa sobre la taula, ATENCIÓ que no dic ferma sino la mes grossa damunt el taulell.

2.- En cas de no carregar sempre hauras de donar la més petita.


NO TENIM CARTA DEL PAL EN JOC SOBRE LA TAULA.

CARTA DEL CONTRARI O DEL COMPANY

1.- POTS CARREGAR sempre, però SI NO HO FAS haurás de servir SEMPRE LA PETITA si no falles.


FALLAR DE TRUMFO.

Pots fallar del trumfo que vulguis si ets el primer en fer-ho o mates el trumfo contrari.

EXCEPCIONS AL TRUMFO.

1.- Tinc trumfo, els contraris han fallat i jo no arribo a matar-lo,

a) Puc servir trumfo també.
b) Puc carregar.
c) Si no carrego sempre donaré la més petita.


ANADES.

Les anades si no carregues, sempre han de ser de la carta més petita del pal que vulguis marxar.


----------------------------------------------------
Carregar: Donar punts, les cartes son 9,1,12,11 i 10.
Carta petita: 8,7,6,5,4,3 i 2.


PD.- Aquest es l'únic sistema viable perque no hi hagi enganys. Qualsevol altre pot ser bó, però comporta enganyar, i per tant ja no estem parlan del sistema oriental o més ben dit, de la butifarra que s'ha jugat tota la vida a les contrades gironines.

Gracies a tots. tRoBlaU.
tRoBlaU l’ha editat per darrera vegada el dia: 13 feb. 2003, 10:17, en total s’ha editat 1 vegada.

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 12 feb. 2003, 09:49

tRoBlaU,
ho sento però t'equivoques.

Sóc d'una comarca gironina (del Ripollés), tota la vida he jugat oriental (més de 30 anys jugant) i allà no s'entén tal com tú dius.

Estic parlant EXCLUSIVAMENT del segon jugador:

* Surt el primer d'un cavall NO ferm. Si el segon té 2-3-8-10 NOMÉS pot donar el 2, no pot carregar perquè serveix. Per mi donar el 10 és clarament "enganyar" (com a mínim al company!).

* Surt el primer d'un 6 ... anem a suposar que som tots jugadors perfectes i que tothom sap que NO és ferm. El segon NO en té del pal, tampoc té trumfos ... doncs aquí es pot carregar. No veig "engany" per enlloc.

Per tant, al Ripollés (i et diria que a més llocs, però ho deixo per ells)
* Sobre guanyadora contraria petita amb l'excepció del segon jugador que QUAN NO SERVEIX, pot jugar petita o carregar.

Jo NO EM CREC que en el segon cas ni tú ni ningú a Girona canti un renuncio. Serà una bona o mala jugada, això depén, però insisteixo, no em crec que li canteu renuncio de 36 punts.
De veritat davant una sortida de un 6 no has carregat mai una figura en segona posició quan no serveixes ni falles, per "incitar" al tercer a fallar? Fer-li entrar el dubte ... "mmm ... falta el 7 o falta el 4?"? i que es gasti un trumfet ... O perquè saps/penses que el company falla?

La formulació de "ferm" és molt perillosa (tot i que entenc perfectament l'esperit que vols transmetre), perquè fa que només jugadors perfectes puguin aplicar les normes. Que un 9-1-12-11 siguin ferms anem a dir que la majoria de jugadors ho sap ... però que un 6 a la 8ena basa ho sigui o no i que d'això depengui que et cantin un renuncio de 36 punts perquè decideixes carregar un cavall "a veure" si el salves ... vol dir que necessites "robots" per poder jugar. Ja ens agradaria a tots ... però em temo que la realitat està una miqueta lluny ... la majoria de nosaltres encara no controlem les 48 cartes.

I per acabar una pregunta que sempre m'ha intrigat:
* Surt el company d'as, el nou NO ha sortit. Amb 2-3-10, puc carregar? Fixa't que no pregunto si està ben jugat o és una tonteria sinò "si carrego la sota, em cantaran un renuncio?".
* I si tinc 2-3-10-9, puc carregar el 10? L'as "no és ferm" ... però jo sé que sí ho és perquè el 9 el tinc jo ... Encara que no t'ho creguis he viscut una discusió terrible amb aquest cas, els contraris insistien "no és ferm , no ha sortit el 9, no pots carregar" i jo "JO SÉ que és ferm perquè tinc el 9" ... ho vaig trobar surrealista, però et juro que va ser una discussió força dura.

Com que jo no aplico normes de "ferm" sinò simplement "qui està guanyant la basa" el problema no existeix, però és només un exemple de com es poden malinterpretar normes que "semblen" clares però que no ho són ni de lluny.

I ... gràcies per col·laborar, em pensava que ja estava mort això!! :D :D :?

Tingueu manilles.

tRoBlaU
Contro
Contro
Entrades: 19
Membre des de: 22 gen. 2003, 02:34

Potser ara ho he explicat millor

EntradaAutor: tRoBlaU » 13 feb. 2003, 10:30

Hola Enric_Cp:

Potser ara s'enten més, però si creus que hi ha alguna jugada dubtosa me l'exposes, com que jo ho tinc tant clar moltes vegades dones coses per sabudes o enteses que el que s'inicia no les veu.

De totes maneres veig que tú també hi entens una estona, sería d'agrair que entre tots pulisim una miqueta el manual de la butifarra que hi ha, perque té molts punts negres i encara que les jugades o les cartes no siguin mai les mateixes, si que hi ha una normativa comú als campionats que hauría de ser la que regís a tot arreu.

Jo la veritat es que no puc entendre una altre manera de jugar a la butifarra. Això de moderna, occidental... Per mi es com un pecat, com si al poker hi hagués llocs que la doble parella valgués mes que el trio, o al remigio valgues fer escales que no fosin del mateix color o pal. Demano disculpes al que no pensi així com ja he fet més d'una vegada però es la meva forma de ser i no canviaré pas ara amb 40 anys.

Agrait. tRoBlaU.

borry
Contro
Contro
Entrades: 9
Membre des de: 07 oct. 2002, 18:22

Una opinió personal

EntradaAutor: borry » 13 feb. 2003, 13:59

Be, jo en seu moment ja em vaig definir com el que anomeneu “oriental”, però només vull expressar la meva opinió en aquesta normativa que és tan conflictiva.

En primer lloc crec que tal com esta exposat, només afecta al segon jugador, ja que el últim si serveix ha de donar la petita o carregar.
En quan al segon, depèn de si pot fer “basa” , m’explico: si tal com s’ha dit surt de cavall (normalment vol dir que es té rei o as) i jo només tinc dues cartes i una és una figura, la puc carregar. El mateix succeeix si surt d’as (indica que té el rei o “semi”). En el cas de tenir 3 o més cartes, en teoria puc fer “basa” i per tant haig de tirar la petita.

Repeteixo, només és una opinió i no vull posar més llenya al foc.

Sort i exit

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 13 feb. 2003, 14:38

Hola Borry. Ja s'ha parlat molt sobre aquest tema i el que està clar és que efectivament només afecta al segon jugador. He de dir-te que jo jugo com tu pero no és així a totes les contrades. Hi ha molts llocs on es juga de manera diguem més "purista" i on s'ha de donar sempre la petita (sino et poden fotre un renunci i tot). Com molt bé ha dit repetides vegades Enric_cp és una llastima que no siguem capaços d'unificar al menys la normativa oriental pero penso que és practicament impossible. Per tant podem seguir com fins ara respectant les diverses variants del joc i gaudint d'aquesta mateixa diversitat.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 14 feb. 2003, 12:26

noi_bo

Per tant podem seguir com fins ara respectant les diverses variants del joc i gaudint d'aquesta mateixa diversitat.

Per desgràcia no és tan senzill. A una taula de Pardines, Tortosa, Mataró, Tremp ... la gent es coneix i en qualsevol cas desseguida es pot arribar a un acord que com molt bé dius permeti gaudir de la diversitat.

Ara bé, en alguna propera versió del ButiNET (si en Carles no ens engega a dida -als orientals, vull dir- :shock: ) està previst permetre triar partides "orientals" de manera que ens estalviem tots les situacions desagradables de gent que s'enfada per renuncios que els demés no consideren tals i coses similars, suposo que tots ens hi hem trobat alguna vegada. Dubto molt que estigui disposat a preveure set versions orientals diferents ...

I, pel que fa als robots, ja ni te'n parlo. Amb el què m'ha costat que no s'els posin els xips de punta quan algú dona el sis tinguent el tres!! (heu vist mai un robot amb un atac de nervis? :D ... els transiliums van a tonelades!). Les deduccions que fa un jugador occidental o un oriental són radicalment diferents i programar això és força complexe ... no em veig pas en cor de pensar en set versions de robots orientals que puguin detectar renuncios en una versió que no ho són en una altra ... uf!! :?

El ButiNET és una comunitat fantàstica ... però la tècnica té alguns inconvenients i si volem veure-hi algun dia recollida la versió oriental caldrà algún tipus de decissió ... si no ens posem d'acord, em temo que seguirem amb occidental+discusions.

Apa, que no us fallin les manilles.

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 26 feb. 2003, 01:45

Bones Deepbuti. Penso que la solució a nivell butinet és molt facil en el suposit de que un día hi hagi una versió oriental. Donar sempre la petita i ja està. Consti que jo no jugo així pero entenc que no podem està practicant 7 modalitats d'oriental i que per tant, el millor séría adoptar la versió més integrista de totes, es a dir, donar sempre la més petita en qualsevol cas (crec que així és com es juga al cor de Catalunya jeje). Per tant els robots hauríen de jugar de la mateixa manera i un cop evitats els "carregos" suposo que s'et simplificaría molt la feina (que ja imagino que deu ser l'hostia i més). Per cert que espero que ben aviat els puguis tenir a punt... els butinaires estem impacients jeje. Vinga deep ens veiem maco q vagi bé.

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 26 feb. 2003, 09:43

noi_bo,
aaaaggggg!!!! no, una altra vegada no!. Mira, encara que sigui la més votada, simplement no em crec que NINGÚ ni al cor de Catalunya ni enlloc doni SEMPRE la més petita. Tots els orientals, TOTS, m'hi jugo la baralla i la samarreta del ButiNET permetem carregar al segon jugador quan no serveix del pal. La única discusió real és entre els que també permeten carregar quan es serveix i els que no (i els que "segons si és ferma" i similars)

I si hi ha algún lloc on donin sempre la més petita ... mmm ... no sé ... em menjo la samarreta? em comprometo a programar set versions de robots? em passo a occidental? :? ... et deixo triar la penitència.

Tingueu manilles

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 26 feb. 2003, 11:12

Bones Enric_cp. Tens tota la raó pero la culpa és meva per no haver-me expressat bé. Quan parlava de donar la petita em refería quan servim del pal (jo faig "carregos" quan jugo a Girona ja ho saps). Pero en cap cas em refería a quan no es serveix on penso que és logic que es pugui servir i carregar el que creiem convenient. Suposo que no hi ha enlloc on es doni absolutament sempre la petita com tu bé plantejes pero sería interessant saver si estem equivocats i hi ha algun lloc on es jugui aixi. Per acabar no crec que mereixis cap penitencia pero cas de que fos així... no et passis mai a la buti occidental!!!!!! Si vols prefereixo que ens menjem la samarreta a mitjes tu i jo i les cartes si cal. I que sapigues que encara que sigui una mica "durillo" (per dir una paraula suau) en això de la informatica si necesites alguna mena d¡ajuda estic ben disposat a donar-te un cop de ma (encara que sigui per anar-te a comprar A4 o el que faci falta. Salut company ens veiem per aqui.

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 26 feb. 2003, 11:23

weno enric ja pots anar començant a comprar els entrants per menjarte la samarreta els cordons de les sabates i tot lo que has promet, perque al meu poble tots tiren la mes petita sempre, i aixi ha sigut tota la vida, em sap greu per tu i per les teves magnifiques teories pero la vida es la vida i si noi hi ha llocs on es tira la petita excepte quan es del company i es carrega, pero carregar de cares als altres això pecat
vinga una abraçada
all

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 26 feb. 2003, 11:39

all,
les promeses són sagrades ... em menjaré la samarreta!!! :D (m'hi deixeu posar una miqueta d'all i oli, oi?) :D :D .

De quin poble ets?

Suposo que no s'ha ofés ningú, no era pas la meva intenció :? , simplement em costava (em segueix costant ... però sóc bon perdedor) de creure que quan a l'esquerra surten de sis de copes, tu no tens ni copes ni trumfos, tens un rei penjat i saps que el company té la manilla barrotada (és només un exemple) hi hagi llocs on no et deixin carregar-lo ... però si dius que és així ... és així.

noi_bo,
m'ajudes amb una màniga? :roll: lo de fer-me occidental no em convenç ...

Tingueu manilles

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 26 feb. 2003, 12:26

NO NO !!!!!! Ara no et facis enrera !

Et tens que fer occidental !
Et tens que fer occidental !
Et tens que fer occidental !
Et tens que fer occidental !


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 45 visitants