Nou noms als estils de Botifarra

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Nou noms als estils de Botifarra

EntradaAutor: Carles » 28 feb. 2003, 02:49

Avui estavem divagant sobre la botifarra oriental i occidental pel butinet. No dirè amb qui, per que no vol admetre que hi han dos estils de jocs de la Botifarra, i prefreix restar en l'anonimat.

I divagant divagant, ens han sortit els noms definitus als estiis de joc:

Botifarra Obligada (oriental, obligat a tirar la petita)
Botifarra Lliure (occiedntal, no estem obligats a tirar la petia, que NO vol dir que no la tirem).

El nom, be de que els occidentals, no estem obligats a tirar la petita, pero no vol dir que no la tirem, malgrat la creença de molts Orientals (Obligats) que penseu que no sabem jugar,

Que us sembla ?

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 28 feb. 2003, 12:54

Ostres ostres em sembla que la polemica està servida. He votat en contra perque obviament trobo aquests noms molt poc adients jeje.
Això de obligada fa mal les orelles i tot de sentir-ho... Es ben cert que els orientals tenim més "obligacions" a l'hora de servir una carta en comparació amb els occidentals. Pero això només succeix quan no matem i hem de donar la petita (tambe hi ha la variant dels "carregos" no ho oblidem). En tots els altres aspectes del joc tenim la mateixa llibertat que un occidental com per exemple a l'hora de decidir el trumfo o de quina carta matem si ho podem fer amb més d'una. Potser el millor sería conservar les actuals denominacions (oriental i occidental) ja que al menys no resulten despectives per cap dels dos estils de joc (això de jugar a la butifarra obligada... grrrrrrr). De tota manera i naturalment en clau de broma i de bon rollet proposo els següents noms alternatius:

Oriental: Butifarra lògica.
Occidental: Butifarra sorpresa.

Com tots savem el metode oriental es basa en la lògica basicament mentre que el occidental en l'engany (una mena de sorpresa). Dit això m'acomiado esperant que l'enquesta sigui un exit i que la gent digui la seva (és escandalós el baixisim porcentatge de butinaires que participa als foros.... això s'ha d'animar com sigui si cal callaré i tot jajajajaja).

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 28 feb. 2003, 13:10

Sempre la lies ;-)

A veure, al enviar el mail, parteixo de la base que els noms botifarra Occidental i Oriental, son orribles.
No son aclaridors, per ells mateixos. A mes, els dos comencen per O, cosa que no m'agrada.

I el nom d'obligat, en cap moment està pensat de forma despectiva.
Tot el contrari, es un nom que reflecteix la forma de jugar de cada estil.

Un estil obliga a tirar al petita, i l'altre t'ho deixa lliure (que no vol dir que no es faci).


pel que fa als noms que has proposat, per que no proposar Botifarra autentica i botifarra clonica ? no fotem .....

Enric_Cp
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 63
Membre des de: 12 oct. 2002, 20:16

EntradaAutor: Enric_Cp » 28 feb. 2003, 13:12

noi_bo,
hem de fer pais ... això de obligada és molt nostrat ... no has sentit a parlar mai de "obligada de fiscorn"? o bé "obligada de tenora"? ... a mi m'agrada (i que consti que la idea no és meva).

Estic d'acord amb una cosa: si és per animar els foros també estic disposat a callar :P :P tot i que no sé si en sabré, fa anys que no m'hi dedico.

Tingueu manilles

all
Contro
Contro
Entrades: 20
Membre des de: 29 gen. 2003, 08:27

EntradaAutor: all » 28 feb. 2003, 14:59

ostres per a mi de butifarra nomes ni ha una la qual estàs obligat a tirar la petita quan no mates sempre que no sigui del teu company que llavors pots carregar,
per tant la nominacions podrien esser
butifarra per els que juguen aixi
i
saltxitxa pels que juguen (segons ells ) a l'estil occidental ,joc que ho te tots menys l'esperit de la butifarra per tant s'ha de distanciar lo maxim posible de la butifarra
una abraçada
moltes manilles i algun fallo directe si pot esser
all

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 28 feb. 2003, 15:08

Mira que sou obstinats els Obligats (abans orientals).

Hi han dos formes de jugar a la botifarra, accepteo.

La prova es la molta gent que abans del ButiNET no sabia que existis ni una ni l'altre.


A mes no us hi obliguem a jugar !!!! Si voleu jugar Obligats jugeu-hi, i deixeu-nos jugar a nosaltres com volgem.

PD: El butinet es occidental .... penseu-hi.

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 28 feb. 2003, 21:32

Pos mira ... sembla que he decantat la balança ... hi havia 2 vots a favor i 2 en contra i ara són 3/2.

Mira, a mi em sembla molt be la proposta d'en Carles. Trobo que, soni be o malament, és molt aclaridora. Al menys és un bon pas cap a una millor nomenclatura ... perquè això de oriental i occidental ... buffff .... "lo que???????" ... "me lo ehplique!!!!!!!"

I, insisteixo, trobo que és precisament la gran diferència entre una i altra modalitat ... a una estem obligats a jugar la petita i a la altra tenim plena llibertat per tirar la que volguem.

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 28 feb. 2003, 23:05

jejejeje ... no se si el fet que calleu, noi_bo i Enric_CP, pot influir o no en la participació dels registrats al ButiNET, però ... si hem de buscar maneres d'animar a la gent a participar ... siguem realistes i pensem en coses possibles, eh? ... jejeje ... amb tot el bon rollu del món :wink:

jiji
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 18 set. 2002, 23:48

EntradaAutor: jiji » 01 març 2003, 04:40

mmm...akesta nova terminologia Carles em sembla pok imaginativa, provocadora i partidista...per no dir que fora de lloc ja que si bé a mi no és que m'apassioni l'actual (oriental/occidental) almenys és més identificativa tot i que numés en l'aspecte geogràfic... i si es tracta de jugar a canviar el nom a les coses al menys fem-ho ben fet ... :twisted: ...una pregunta però...i si a algú algun dia no li agrada el terme "manilla" o "contrar" també ens posarem a canviar-los?? :roll:

mmm... nu se nu se...suposu que ja que "opino" hauria d'aportar alguna possibilitat i així de cop i volta proposaria:

oriental------------------------------>Botifarra (la de tota la vida)
occidental---------------------------->Butifarra (de Butinet donat que n'és el principal per no dir únic defensor d'aquesta modalitat)

a viam que us semblarà...

Una abraçada,

jiji/montse

Masos
Barretina
Barretina
Entrades: 210
Membre des de: 16 set. 2002, 23:40

EntradaAutor: Masos » 01 març 2003, 14:12

Pos mira, jiji estimada, a mi això de dir que la butifarra oriental es la "de tota la vida" em sona a xino, amb tots els respectes, i que l'únic lloc on hi ha occidental sigui el butinet..........pos també. Ja sé que per molta gent, els de l'Ebre i avall........no conten, son la mal anomenada Quinta provincia; pero bueno.........HI SOM !!; per no parlar de totes les comarques de la prov. de Tarragona, totes les de Lleida, i algunes de Barcelona; O sigui..........territorialment més de la meitat de Catalunya és occidental i encara més.....no em voldria oblidar dels companys de Castelló que també sòn occidentals; i, repeteixo, amb tots els respectes, com fins ara, per un joc tan bonic com es la botifarra. Uns juguen d'una manera i els altres d'una altra, pero tots dos existim i ningú en té la primacia.
Sol he escrit això pk mai de la vida se m'acudiria dir que la botifarra occidental és la "de tota la vida".........em sembla una mica ufanos.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 01 març 2003, 15:37

Jiji, en cap moment a l'hora de dir aquests noms se'm va ocórrer que fossin provocadors ni partidistes. Sincerament, no crec que dir Botifarra Obligada sigui despectiu.
Ja em diràs que té de partidista ???????
Simplement són dos noms que descriuen els dos tipus de botifarra; al mateix temps són identificadors clars i diferents.

Pel que fa a la teva proposta ..... si tinguessis dos fills, els hi diries: Josep i Jusep ??????
Jo no per raons lògiques, per tant descarto la teva proposta directament.

Per acabar, no entro en la forma de parlar "fatxa" dels orientals, que opineu que la oriental es l'única, la de tota la vida, i els altres uns separatistes mal evloucionats que s'han d'erradicar.

En cap moment volia que la proposta de noms fos uns discussió Occidental-Oriental, però ja veig que els orientals no hi esteu d'acord, i els occidentals sí. Per què serà ?????

Adéu.

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 03 març 2003, 12:02

ummmmm ... pensava que ja hi havia un altre tema obert per discutir si nosaltres els orientals juguem millor i lo vostre és una kk, o al revés.

Deixant de banda les sempre desgraciades generalitzacions ... i malgrat sigui oriental pel que fa a la manera de jugar a al buti ... estic d'acord amb Carles i Masos.

La oriental/obligada no és la millor, ni la de tota la vida (malgrat sí que ho sigui per la meva experiència, però per un altre serà al revés) ... I tampoc tots els orientals/obligats pensem el mateix (o potser sóc l'excepció que confirma la regla????).

I, tornant a la qüestió plantejada inicialment pel Carles, els noms que proposa els trobo molt més clarificadors que no pas els actuals o la proposta de jiji. Lo de boti i buti ... està clar que a mi no em diu res de res ... no m'ajuda a entendre quina és quina. Lo de Oriental i Occidental, l'únic que em diu és que una es juga més aviat a l'est de catalunya i l'altre a l'oest, pero no m'ajuda a aclarir quina és la diferència pel que fa a normes de joc.

Al menos, lo de Obligat i Lliure sí que em diu algo de la diferència entre les normes de joc de una i de l'altra.

PERE
Contro
Contro
Entrades: 6
Membre des de: 17 gen. 2003, 15:09

EntradaAutor: PERE » 29 març 2003, 11:54

envers de efectuar diferencies perque no anomenem a la butifarra per el poble on es juga, perque dintra d'una mateixa comarca es juga totalment diferent, hi ha llocs on es pot fer sant vicenç i hi ha lloc on no, on s'arriva a 125 punts a 101 punts o a 100 punts
fins i tot es diferent a l'hora de marcar els punts
al meu poble es marquen amb escuradents i grans de blat de moro no es fa servir el paper i el llapis per res , per tant millor dir butifarra de ripoll que oriental
asiau
i que tingueu moltes manilles
jo jugo la butifarra de meranges i si puc tambè me la menjo

rous
Botifarra
Botifarra
Entrades: 124
Membre des de: 16 set. 2002, 23:43

EntradaAutor: rous » 30 març 2003, 13:26

-PERE, al eu poble es juga a 121, una diferencie mès a la llista!!! :wink: :wink: :wink:

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 17 maig 2003, 18:21

cal tenir un tercer estil
el dels ports de morella

cal seguir el pal si es pot però mai és obligatori matar veieu les diferències:
1.-- Si el jugador té cartes del pal de sortida haurà de jugar-ne una d'aquest pal i sempre que pugui haurà de matar-la.(als ports no és obligatori matar i per tant et pots descartar)
2.-- Si el jugador no té cap carta del pal de sortida però en té d'altres que guanyen la basa (triomf) haurà de jugar una carta que guanyi la basa.(als ports no és obligatori jugar una carta que guanyi la basa i per tant et pots descartar)
dos variants que jo crec que li dónen al joc més creativitat i emoció


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 42 visitants