Amb As i Rei: com sortiu?

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
pedrero
Contro
Contro
Entrades: 2
Membre des de: 16 des. 2002, 11:34

Amb As i Rei: com sortiu?

EntradaAutor: pedrero » 31 gen. 2003, 13:31

amb que sortiu?

Chema
Contro
Contro
Entrades: 17
Membre des de: 20 set. 2002, 01:07

EntradaAutor: Chema » 01 feb. 2003, 18:11

Aviam.., partint de la base de que la diferencia entre un as i un rei (sicologia a banda) es nomès d'un punt, penso que el mes important en aquest cas es decidir si vols o no vols donar informació al company i, en consequencia, als contraris. Sortint d'as estas dient que tens el rei (trobo que sortir d'as de semifallo no es una bona jugada, pero accepto discrepancies). Sortint de rei es pot interpretar que tens l'as pero també que vas "de cacera" :wink: . De tota manera s'ha de veure situació per situació: si ells han fet directe; si el directe es vostre; quants en tens del pal; si es partida contrada; qui l'ha contrat (hi han situacions en que no sortiria ni de rei ni d'as). Está clarissim, oi! :shock: Jejejejeje. Apa!
Ja tens tema per a una estona.

Visitant

aclarar el que ha volgut dir el Chema

EntradaAutor: Visitant » 01 feb. 2003, 18:49

Escriu Sol

Estimat pedrero,

Com pots veure, el que diu en Chema no s'enten res de res,
si vols jo et puc aclarar el tema. Al Chema no se l'enten perque ell no sap jugar gaire aquest joc de la Butifarra, ell amb un as i un rey, no sabria que fer, amb la cual cosa que ho sotmet tot a unes condicions previes com si esta contrat o no sé quantes tonteries mes. Pensa primer de tot de quin pal es l'as i el rey. Si es d'oros no els tiris mai, si es de bastos, tires primer l'as, i si es de espasses, tires primer el rey. Aixo si, si es de copes, celebreu amb tots els companys de partida. Apa fins aviat.

Sol

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 02 març 2003, 16:46

També és diferent si només tens el rei i l'as o si, a més, tens més cartes del mateix pal.

Quan parleu, en quina d'aquestes dues possibilitats esteu pensant?

CiutatDeSal
Barretina
Barretina
Entrades: 159
Membre des de: 18 set. 2002, 16:17

EntradaAutor: CiutatDeSal » 03 març 2003, 11:51

Estic d'acord amb el Chema ... per mi (hi ha moltes opinions, és clar) sortir de as indica al company (d'acord, als contraris també) que tinc el rei ... si surto de rei indica que no tinc el as. Com a norma general.

És clar que sempre cal matitzar perquè crec que a la buti no hi ha mai res categòric.

Si no és buti:

Si, per exemple, el meu company contra ... segur que surto d'as tenint el rei, perquè presumiblement ell tindrà la manilla.

Si en tinc moltes d'aquell pal (digue'm 5) també surto de as (contri el company o no). Especialment si els adversaris canten directe. Si és el meu company el que canta directe llavors miraré de tocar un altre pal primer i deixar que sigui un altre el que toqui aquest.

Si, al revés, son els adversaris els que contren (i en tinc 4 o 5 del pal) ... llavors m'ho rumio. Puc sortir de as =ment si en tinc gaires d'aquell pal, perquè els adversaris han pogut contrar perquè tenen semi d'aquell pal i, llavors, segurament no em podré fer el as =ment (clar que també pot ser que el semi el tingui el company .. bufff ... no se no se). Aquest cas és una mica més fotut.

Si es canta buti:

I la canta el company, sortiré d'una de més petita si la tinc. Si el company te la manilla i em pot tornar el pal, ens farem més bases. Si només tinc as i rei .. sortiria de as.

Si la canten els adversaris, sortiria sempre de rei, per assegurarme de que surt la manilla i que no se la puguin empassar.

frodo2
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 11 abr. 2003, 11:45

EntradaAutor: frodo2 » 11 abr. 2003, 12:05

Jo normalment, surto d'as quan vull dir-li al company que si no te una sortida clara, que em torni al mateix pal, i surto de rei quan vull que el company em vingui a altres pals (perque tinc la manilla o semifallo)

notant

Re: Amb As i Rei: com sortiu?

EntradaAutor: notant » 06 jul. 2003, 08:51

Tirar l'as esperant que el company tingui la manilla és jugar contra la probabilitat, a no ser que hagi contrat. Es preferible, en la meva modesta opinió, tirar el 12 per fer saltar la manilla i intentar salvar l'as depenent de si s'ha cantat directe i el nombre de cartes del mateix pal que tens. Sempre tens la possibilitat d'esperar a carregar-el en un descart.

DiMuNiET

Novatets al sostre...

EntradaAutor: DiMuNiET » 25 jul. 2003, 12:14

Primerament, bones a tots...

Si es tenen 4 o mes del mateix pal amb as i rei, es preferible sortir d as: la probabilitat de que els contraris tinguin semi es mes alta que la que el company tingui la manilla, amb el k es preferible arriesgar l as a la primera i tenir el rei ferm a la segona k al reves; a mes a mes no despistes el company, ja k si surts de rei, el company pensara k fas cacera i pot ser k no et torni el pal, que surtin d as promets el rei.

NOTA: Aquesta jugada no es recomanable si pots salvar l as amb un semi o fallo directe d un altre pal ni kuan hem cantat nosaltres, ja k es preferible sortir de la tercera per donar anades al company

MODIFICACIO: Hi ha una altre jugada conflictiva amb l as, hi ha gent k surtira d as de semi fallo, sigui trunfu o no. Jo sempre m el guardo esperant salvarlo, a mes a mes obligues al company a posar manilla y seria millor k se la guardes per donarte una anada

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 25 jul. 2003, 12:57

Viam si deixem de dir generalitats i parlem científicament.

L'avantatge matemàtic de sortir de rei és de 0.666.. menys la probabilitat de semi dels contraris. Si la probabilitat és 10% l'avantatge és de 0.566.., si és del 20% és de 0.466.. etc.
La probabilitat de semifallo creix amb el nombre de cartes que tinguem (si us interessa us ho puc calcular), per tant quantes més en tinguem menys avantatge per la sortida de rei.

En definitiva, la pregunta a fer-se és:

La informació que donem al company (i als contraris) sortint d'As val (menys que) una sota?

Si la resposta és sí, sortiu d'As. Si la resposta és no, sortiu de rei.

A partir d'aquí, la informació ja depèn de cadascú, però una possible combinació és:

Amb sortida d'As:
* Si surt d'As: SEGUR que té el rei o el tenia sol.
* Si surt de Rei. SEGUR que NO té l'As, PROBABLEMENT en té només dues

Amb sortida de Rei:
* Si surt d'As: SEGUR que el tenia sol.
* Si surt de Rei: POTSER té l'As, POTSER en té només dues, POTSER qualsevol altra cosa

Vosaltres decidiu, però si us plau, que ningú em digui que es guanyen més punts en una o altra sortida :evil: . La diferència és ridícula i més ridícula quantes més en tinguis del pal.

Apa, tingueu manilles

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 26 jul. 2003, 15:07

ostres deep un cop que estic d'accord amb tu (demà tinc hora al psiquiatra,jeje) ve parlant en serio, sortir d'as o rei depent molt de si el company que tens juga de la mateixa manera que tu, pero clar nomes estem parlant d'un punt de diferencia, tant a favor com en contre, per tant no creec que sigui tant important la ganancies de punts per fer aquesta sortida
potser es millor la manera de descubrir les teves cartes llavors si surts de rei i el teu company te la manilla , el teu company tindra el dubte de que si surts apretant o que tens l'as perque l'unic lloc que es pot trobar l'as es a la teva esquerra
si surts d'As llavors segur que tens el rei o el tens sol per tant si te la manilla matara i et tornarà al pal

cada partida es un mon i es juga depedent de les cartes que es te per tant no es pot generalitzar tant aquestes coes
vinga molta sort
psc

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

Més xifres ...

EntradaAutor: DeepButi » 28 jul. 2003, 16:00

Coi DiMuNiET, primer em va passar per alt ... però m'has donat el cap de setmana.

la probabilitat de que els contraris tinguin semi es mes alta que la que el company tingui la manilla,


Una afirmació tan rotunda mereix ser verificada. Després d'alguns errors, ple de fulls de càlcul i l'inestimable assessorament de l'experta en l'assumpte ... aquí van les dades.

Si tenim 4 cartes d'un pal, hi ha una probabilitat de:
* 7.74% de fallo dels contraris
* 3.87% de fallo del company
* 29.87% de semifallo dels contraris (inclou 0.85% de semifallo dels dos contraris, i 1.71% de semifallo d'un contrari i també del company)
* 13.66% de semifallo del company
* 44.81% de que passin dues bases

Si tenim 5 cartes d'un pal, hi ha una probabilitat de:
* 11.52% de fallo dels contraris
* 5.76% de fallo del company
* 37.77% de semifallo dels contraris (inclou 1.92% de semifallo dels dos contraris, i 3.84% de semifallo d'un contrari i també del company)
* 16.00% de semifallo del company
* 28.81% de que passin dues bases

No he posat les del doble fallo per insignificants (0.05% i 0.14%).

Per tant, la "pèrdua" de punts sortint d'As és només de 0.37 punts amb 4 cartes i de 0.29 amb 5 cartes. Molt lluny de la observació típica de "esteu regalant un punt". Es "ven"/"compra" informació a un preu francament baixet, no trobeu?

Com que la probabilitat de manilla del company és del 33.33% ... l'afirmació és pràcticament certa però no del tot pel cas de 4 cartes.

I una vegada áquí, em pregunto ... Què tindrà a veure una cosa amb l'altra? Si la probabilitat de manilla del company és "baixa" hem de sortir de rei. Si la probabilitat de semi dels contraris és "alta" hem de sortir d'as per mirar si el salvem a la primera. Per tant de la frase

la probabilitat de que els contraris tinguin semi es mes alta que la que el company tingui la manilla,


s'en dedueixen dues coses contradictòries.

O no? Potser és que estic de vacances i ja no sé on tinc els reis :shock:

Apa, tingueu manilles, que els asos i reis ja es veu que són massa complicats de tenir.

Masos
Barretina
Barretina
Entrades: 210
Membre des de: 16 set. 2002, 23:40

EntradaAutor: Masos » 28 jul. 2003, 20:12

Coincideixo totalment en la qüestió de les probabilitats, però si jo tinc 4 o 5 d'un pal amb as - rei: tiro l'as; i no pas per questions de probabilitats sino per qüestions d'informació, res més. I també estic d'acord en que dono la informació al meu company i als meus adverssaris, però tot i amb això, tiro l'as. La informació és vital !!

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 29 jul. 2003, 10:11

Masos,
exacte!! Difícil dir-ho més curt: La informació és vital. M'agrada .... igual ho adopto com a lema :)

Apa, tingueu manilles .... o potser era ... La informació és vital.

Masos
Barretina
Barretina
Entrades: 210
Membre des de: 16 set. 2002, 23:40

EntradaAutor: Masos » 29 jul. 2003, 15:42

Invitat (o no), abans que res.............m'hauras de pagar drets d'autor.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

Rectificació

EntradaAutor: DeepButi » 24 ago. 2003, 12:24

ejem ... :oops: ejem ejem ... :oops: :oops: aixòòòò ... :oops: :oops:

Jo em pensava que les estadístiques aquestes interessaven exactament al 0.02% dels registrats (és a dir, només a mi mateix: 0.02%*5000=1) i ves per on, en Jordi no només s'ho ha llegit (ja n'hi ha pocs) i ho ha entès (n'hi deu haver poquíssims) ... sinò que ademés s'ha permès verificar-ho i fer-me veure amablement que l'he cagada ... :oops: :oops: :oops: ... o sigui que Gràcies, Jordi.

Aquí va la rectificació:

Amb 5 cartes d'un pal:
Doble fallo: insignificant (0.03%)
Fallo company: 4.13%
Fallo contraris: 8.25%
Semi contraris: 36.80% (inclou semi dos contraris: 1.37% i semi d'un contrari i del company: 2.73%)
Semi company: 16.35%
Passen dues bases: 34.44%

Amb 4 cartes d'un pal:
Doble fallo: insignificant (0.00%)
Fallo company: 2.43%
Fallo contraris: 4.85%
Semi contraris: 26.88% (inclou semi dos contraris: 0.44% i semi d'un contrari i del company: 0.88%)
Semi company: 12.78%
Passen dues bases: 53.05%

... confio no haver-me tornat a equivocar :shock: :(

Apa, tingueu manilles que la informació és vital (copyright: Masos)

PD. Masos: sí, l'invitat era jo :)


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 40 visitants

cron