L’últim renunci de la partida.

Qualsevol suggeriment que tinguessiu sobre ButiNET.
corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

L’últim renunci de la partida.

EntradaAutor: corpetit » 23 nov. 2009, 20:30

Bona tarda,

L’últim renunci de la partida.

Estic parlant de quan la partida s’ha acabat però algun jugador s’oblida de recollir la basa.

El motiu pel qual no s’acaba la partida és perquè l’altre jugador (el que es queda i ha perdut) pugui declarar un renunci. Perquè poc sentit té, encara que sigui possible (i potser remotament convenient en algun campionat), que els altres, els guanyadors, no recullin per cantar un renunci i guanyar de més punts encara.

Per a mi, si això succeeix (quan algú abandona sense recollir la basa), automàticament, la partida s’hauria de donar per feta i acabada, no com ara que es té per no jugada.

Això és així, perquè si algú marxa, tot i que el seu company pugui cantar un renunci, s’entén que, almenys aquest que marxa dóna el resultat per bo. Per tant, hi ha 3 jugadors que el donaran sempre per bo. Així doncs, ni que realment existís renunci, seria el seu problema. Si no, que no marxi.

Ara resulta que quasi sempre es perjudica als guanyadors. Poques vegades no recullen els guanyadors i, si no ho fan i se’n van, llavors sí que es podria considerar com a partida no jugada, però mai al revés.

La majoria de vegades es fa per descuit però resulta que en d’altres hi ha jugadors que, una vegada han perdut, aguanten la partida sense recollir la basa, a veure si els altres piquen i se’n van. Així, la partida es considera com a no jugada.

Aquesta possibilitat de poder cantar un renunci a última basa hi ha de ser però, tal i com està ara, és més un greuge que no pas un avantatge.

O sigui, es deixa la partida encara oberta per tal que algun cop, algun jugador pugui denunciar un fet injust com és un renunci de l’altra parella, per així guanyar o poder continuar la partida; en canvi, es permet que moltíssimes vegades més (més de 100 diria jo), es cometi la injustícia que algú que ha guanyat una partida, se li compti com a no jugada. És a dir, per afavorir a un jugador, se’n perjudiquen a 100. Amb l'agreujant que es pot donar la circumstància que marxi el que l'ha guanyada i, a més, se li compti com a abandonament.

Es pot arreglar? Sí, jo crec que fàcilment. Únicament canviant 2 cosetes i donant una mica d’informació. Tot i que no sigui prioritari, no sé per què, però no es fa. En un primer moment es va dir que tot era acostumar-se a recollir la basa i que s’acabaria però, a dia d’avui, encara que no tant, també succeeix i continuem igual.

Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 23 nov. 2009, 20:59

Si algú ho fa sense voler, que n'aprengui i apreti, em sembla que ja queda poca gent que no reculli l'ultima basa.

Si algú ho fa volent .... li contarà com abandonada, i jo personalment no hi jugaria mes.

Adéu !

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 23 nov. 2009, 21:03

Ah, me'n oblidava ...... efectivament s'ha de canviar el final de partida ..... però si algú vol abandonar per no perdre, ho farà igualment !!

Adéu !

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 23 nov. 2009, 21:32

Això ja s'ha explicat dotzenes de vegades.

* No es dona el resultat del dat ni de la partida fins que els 4 jugadors han recollit basa.
* Quan reculls la última basa es que dones per bo (tú) el dat i s'acaba el teu dret a cantar renunci.

I s'han acabat els problemes.

Tot i que estic d'acord: qui vulgui plegar, plegarà igual.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

L'últim renunci de la partida.

EntradaAutor: corpetit » 23 nov. 2009, 22:03

Bona nit,

No ho farà si li compta com a partida abandonada i perduda per la puntuació que marca i, a més, ho sap perquè se l’informa d’aquest extrem.

Adéu.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 23 nov. 2009, 22:18

Es que ja li compta com abandonada.

I evidentment, en Elo .... perdrà els punts en joc, però es indiferent si abandona a mitja partida o al final.

Adéu !

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

L'últim renunci de la partida.

EntradaAutor: corpetit » 24 nov. 2009, 10:06

Bon dia,

Carles, corregeix-me si m’equivoco però ara, actualment, compta com a abandonada però no compta com a perduda si no és que els altres es quedin dintre de la partida i convidin a algú altre per tal que reculli basa i la tanqui. Cosa que no passa mai, essent un marró tant pel que convida com pel que entra, tot i que no li compti com a partida perduda (encara que molts jugadors potser no ho saben). I el que és pitjor, tampoc compta com a guanyada per la parella que realment l’ha guanyada.

Penso com en DeepButi i també ho vaig comentar fa temps que en partida real, primer denunciem el renunci i després comptem els tantos. No ho fem al revés: primer comptem els tantos i depenent de com hagi anat, després denunciem un renunci. Canviar-ho no solucionaria tots els problemes d’aquestes fugides a última hora però bastants i s’adequa més a la realitat.

Es va dir i es va repetir però després de tant de temps continua exactament igual. Per tant, fins ara, no ha servit de res.

S’hauria de “castigar” a qui abandona aquests tipus de partides (que en realitat ja estan acabades) amb la partida perduda pel que marxa. A més, se’l podria informar un cop ha marxat o un pic torna a entrar al butinet amb un missatge que se li ha donat la partida per perduda.

Aquí no cal esperar a ningú, ni cal modificar res, la partida ja està acabada i entenc que si qualsevol membre de la parella perdedora marxa amb el marcador que supera els 100, se li ha de comptar com a perduda. 1 abandonament + 1 partida perduda pel resultat real.

Si és el vencedor de la partida qui abandona, penso que se l’ha d’informar millor, tant abans de marxar com després. Aquí, l’abandó deixa de tenir sentit perquè la partida ja s’ha acabat i, per tant, tot i que s’abandoni, està clar que no hi ha ànim de fer-ho. Per a mi, no hauria de ser considerat ni abandó ni partida deixada de guanyar. Però vaja, com a màxim, se’l podria castigar en considerar la partida com a no jugada. Però mai com ara, que se’l considera com un abandonador.

Aquest tema va molt lligat a un tema que va posar fa poc sobre la taula en josep1945 i que per a mi és força important com són els temps d’espera. Ambdues qüestions actualment sense resoldre.

Adéu.

plana
Barretina
Barretina
Entrades: 903
Membre des de: 22 oct. 2002, 23:15

EntradaAutor: plana » 24 nov. 2009, 12:04

Sembla que l'opinió més generalitzada sobre els abandonaments en les partides normals es que ja està més o menys be com esta (estic d'acord).

També sembla que el més normal (en cas de ELO) es que només compti en les partides de Campionats... Campionat=Competició. (altres fórmules farien difícil compaginar tantes sales amb el nombre de jugadors actuals).

En cas d'abandonaments en campionats, per donar-li més seriositat, jo eliminaria la possibilitat de canviar de company durant la partida i, desprès d'una espera de 2 minuts (o mes), donaria la partida per perduda a la parella incompleta pel resultat de 51-0.... i si la diferència (en el moment de la interrupció) fos de més de 50 punts, per 101-0.
Aquí el que queda una mica injust, es la situació del pobre que es queda sol. Si se li pogués donar partida nul·la (nomès a ell) seria genial.

Una vegada acabada aquella partida, es podria posar el jugador que falti, ajustant l'ELO a la nova situació.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

L'últim renunci de la partida.

EntradaAutor: corpetit » 24 nov. 2009, 14:15

Bona tarda,

A veure, la pregunta o preguntes que em faig són: Per què no es vol fer igual que a la vida real? Per què ens volem allunyar de la manera com es juga una partida de botifarra? Quin interès hi ha en fer-ho?

En partides presencials, almenys les que he jugat jo. Absolutament en totes les que he jugat i he vist jugar, ningú compta primer els tantos fets, apunta els punts obtinguts al marcador i després, canta un renunci. No ho he vist mai excepte aquí.

Que em diguin el que vulguin però això no està bé, altra cosa és que ho donem per bo, però no és correcte enlloc.

La veritat és que no ho entenc. Tant complicat és de programar-ho?

A banda que evitaria algun que altre abandonament per descuit, no seria més natural aplicar els 2 punts que ha exposat en DeepButi?

Bé, un misteri més de la botifarra, o del Butinet. Adéu.


Torna a “Modificacions, Suggeriments”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 47 visitants