Un aconteixement històric

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

Un aconteixement històric

EntradaAutor: DeepButi » 15 set. 2003, 22:07

Ronda 1. Robots 32 – Humans 14
Primera experiència a la història d’una parella de robots en campionat … i primer incident: un operari de sò ens deixa sense llum a mitja partida :( . Sembla que els humans tenien bon joc al dat que es perd i donada la baixa puntuació de la partida això podia haver resultat decissiu. Vull agraïr públicament l’esportivitat amb què s’ho van pendre. Com va dir un d’ells posteriorment “Vaig arribar al campionat una miqueta nerviós, no coneixia gaire gent … primera partida amb l’ordinador i es penja … Em vaig sentir com a casa!!! :D ”.

Ronda 2. Robots 23 – Humans 73
Aquesta parella té l’honor d’haver derrotat oficialment per primera vegada un robot ... jejeje

Ronda 3. Robots 82 – Humans 53
Amb 2-1 ja han passat la prova de foc … tampoc faran tan mal paper.

Ronda 4. Robots 69 – Humans 25
Un dels jugadors es va enfadar per haver de jugar amb un ordinador. Vaig tenir oportunitat de parlar posteriorment amb ell i simplement volia jugar amb persones i li molestava haver-se hagut de seure davant la pantalla. Tot plegat van ser 11 minuts :!: en un campionat de 8h. + dinar + sopar + fi de festa … però ell seguia enfadat (de bon rollo) cosa que lamento perquè l’objectiu era passar-s’ho bé tots plegats … robots inclosos.

Ronda 5. Robots 43 – Humans 35
Tot i jugar contra una “manillera” 8) de reputació internacional els robots segueixen triunfant. Suposo que perquè els humans reien tant i s’ho van passar tant bé que es devien despistar …

Ronda 6. Robots 114 – Humans 30
Els robots ténen bon joc i no perdonen. Únic incident seriós de la jornada. En acabar, un dels jugadors acusa els robots de fer trampa, que estan “trucats” per repartir-se bon joc. Per a qui no ho sàpiga, aclareixo que el ButiNET i el robots són dues peces radicalment separades i qui reparteix, exactament igual que en el cas de jugar per internet, és el ButiNET, de manera que sense saber-ho a qui s’estava acusant de fer trampes no era a mi (als meus robots) sino a en @Carles i per tant a tota l’organització del ButiNET. A part del què ja es va comentar allà mateix només se m’acut afegir:
a) En @Carles i jo mateix hem dedicat un munt d’hores, de nits d’insomni, de temps robat a altres dedicacions … a crear, millorar i posar a la vostra disposició el ButiNET i els robots, i tot per l’única satisfacció de l’amor a la botifarra. Pensar que som tan imbècils de fer “trampa” repartint és -al menys per mi- un insult a la meva inteligència.
b) Com que guardàvem còpia de totes les partides per si calia resoldre alguna reclamació m’he pres la molèstia de revisar aquesta. En els 5 dats, els robots van tenir 13 manilles, 11 asos, 6 reis, 11 cavalls i 8 sotes; els humans 7 manilles, 9 asos, 14 reis, 9 cavalls i 12 sotes. Bon joc efectivament … qui consideri que això és una ratxa inverosímil i no n’hagi tingut mai una de similar que aixequi el dit … i que li expliqui a la parella que va perdre en dos dats per cent i escaig a zero.

A aquestes alçades jo estava francament neguitós :oops: :oops: . Per descomptat que la meva intenció és tenir uns robots molt bons i que guanyin tant com sigui possible, però tinc consciència que encara requereixen molta millora. Quan els vaig apuntar al campionat era bàsicament per “testejarlos” en una situació real i, sobretot, per passar-m’ho bé. Però començar amb 5-1 … ufff! … em semblava exagerat. I què carai, a aquestes alçades ho estaven fent molt millor que nosaltres (3-3) :twisted: :evil: #@**@# :evil: :twisted: !!!

Ronda 7. Robots 65 – Humans 67
A l’últim dat una remuntada heroica … però insuficient :? . Els robots “mordian el polvo” amb elegància … i jo em tranquilitzava. Tinc testimonis, quan vaig anar a portar els resultats de la meva partida a en @Carles vaig dir-li “Si et plau, digues-me que han perdut” (En Bender em va sentir i m’ha retirat la paraula).

Ronda 8. Robots 44 – Humans 45
Un dels jugadors no havia jugat mai amb el ButiNET. Amb el suport de l’àrbitre als primers dats per explicar-li com anava es va resoldre sense més problemes. Vaig creuar-me amb un dels jugadors que comentava orgullós “Una sota, els he pogut guanyar gràcies a conservar una sota …”. Els robots anaven guanyant però a l’últim dat van perdre … d’un punt … :shock: aaagggg!!! Com que era l’última partida és fàcil verificar-ho: un cavallet de diferència i haurien quedat en 8ª posició … llàstima.

Resultat final, els robots en 17ª posició sobre 84 parelles … molt per sobre de les meves expectatives (jo comptava 30ª-35ª). Un èxit total. Van perdre amb honor tres partides, una d’elles per dos punts i una per un punt. :wink: :wink:

Algunes curiositats:
Tres de les parelles que van jugar contra els robots van jugar també contra nosaltres.
Nosaltres vem quedar en … 18ª posició, just darrera d’ells … “marditoz roedore” … això només demostra que juguen igual que jo, no?

Al proper campionat encara jugaran millor … :twisted: 8)

Vull agraïr les facilitats a tota la organització i la paciència a tots els jugadors que s’hi van enfrontar.

Tingueu manilles

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 15 set. 2003, 22:35

Bones Deep:
No vaig tenir l'oportunitat d'enfrontar-me als teus "fillets" tot i que la veritat és que m'hagués agradat molt. Crec que hi ha una explicació lògica per els bons resultats que varen obtenir cosa que es va reflectir en una molt meritoria dissetena posició a la classificació final. Bé anem al gra... En primer lloc com tots sabem el joc és determinant i probablement varen tenir (obviament per l'atzar) unes cartes prou bones. No oblidem que és impossible estar a la part alta de la classificació sense tenir sort en el repartiment (val pels robots, els humans, els marsians i qui sigui). Pero segons el meu parer el motiu del seu exit és realment un altre. Ells no cometen cap errada perque han estat programats per no fer-ne... Per tant, tot i que el seu nivell de joc potser encara no sigui en aquests moments el de una parella d'excelent nivell i tot i que no puguin tenir la creativitat, l'imaginació i l'intuició dels humans (aquest sisé sentit que potser algun día assoliran) està clar que aprofiten tot el que tenen i dins de les seves limitacions no la "caguen" mai. Es cert que molts cops fan una "arrastrada" de més. Es cert també que quan un d'ells surt de manilla el company mai carrega l'as encara que en tingui 7 del pal (digam si m'equivoco pero crec que és així). Pero ells ni es cansen, ni es distreuen ni s'equivoquen. Segueixen religiosament un patró establert i no es surten del guió plogui, nevi o faci vent. Per tant ens trobem amb una parella que juga a un bon nivell i que no comet cap errada. I penso que només per aquest sol fet ja tenen molt de guanyat perque fins i tot el millor jugador del mon en comet d'errades. Dit això no els vull treure cap merit sino ben al contrari... Es impressionant el nivell que heu pogut aconsseguir (parlo en plural tot i que sé que tu n'ets el principal responsable). No fa massa temps era inimaginable que juguessin a aquest nivell i molta gent del Butinet, especialment els que encara son novells tenen ara una molt bona manera per a poder-se entrenar (i els que no som tan novells també perque la veritat és que juguen bé i a més son molt educats).
Res més Deep que ja m'estic "enrrollant" massa. Només em queda felicitar-te especialment a tu i al Carles per la feina que heu fet i que de ben segur encara algun día millorareu.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 16 set. 2003, 09:15

noi_bo,
gràcies pels compliments, com pots suposar estic realment content del resultat obtingut que ha superat de lluny les meves expectatives. El teu anàlisi és absolutament correcte, com tothom, ells aprofiten els seus punts forts i ténen una memòria infalible ... jo ja no em sorprenc quan es fan un quatre ferm, però no deixa de meravellarme que el seu company carregui sobre aquest quatre amb una confiança cega 8) ... ja m'encantaria a mi poder fer similar.
Et deixes un punt ... no beuen alcohol a l'hora de dinar ni durant les partides ... :P :P :P
I, pel que fa a l'as ... clar que no el donen, jo tampoc ho faria i els he programat jo!!! No pretenc pas discutir-ho perquè ja ho he fet amb mitja Catalunya, només se m'acut dir: "No surtis de manilla" :wink:

Que si els milloraré? ... Ja ho podeu tenir per ben cert, feia 8 anys que corrien pel món i 3 o 4 que no els tocava. Adaptarlos al ButiNET va despertarme de nou el repte però vaig fer-hi pocs canvis estructurals (això sí, ara xerren i abans no :P ). Però els resultats del campionat són un al·licient magnífic ... ja tinc ple d'idees i molta gent m'ha fet notar defectes que jo ni havia detectat o sigui que aneu-vos entrenant de valent.

Per acabar i respecte a que no s'equivoquen mai ... mmm ... a vegades fan animalades i quan les començo a analitzar em dic a mi mateix ... a veure, oi que els humans també la pifien? Doncs que un robot tingui algún lapsus tampoc és tan greu :shock: , així també els hi pots fotre un escàndol, no?

Tingueu manilles


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 41 visitants