Empats, han d'existir?

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

Empats, han d'existir?

EntradaAutor: Quiquet » 15 set. 2003, 13:33

Desempats.
A un quant li toquen fer feines a les que no i esta acostumat, l’hi agafa un no se que de mal d’estómac.
I certament en aquest campionat com em deien uns “bons amics” les normes que vàrem establir per resoldre els desempats potser no han acabat de resoldre plenament i de forma satisfactòria allò que preteníem.
Us explico: A la vuitena ronda, del Campionat de Palafrugell, dues de les parelles que es jugaven el primer lloc varen empatar . Segons les normes del Campionat no es contemplava el empat per tant es varen definir unes solucions consecutives per si es produïen situacions similars, que ara no venen al cas, o si, però es igual desprès us les explico. L’important es que la conseqüència d’això, va ser que varen quedar segons una parella que en va guanyar set i perdut una, en canvi una parella que en va guanyar set i en va empatar una va quedar tercera. Es just:......................?.
La meva opinió es que a la Butifarra l’empat no existeix, les partides es guanyen quant es superen els 101 punts, que jo sàpiga no n’he empatat mai cap . Si be es cert que en vuit dats els empats es poden produir, A Palafrugell, dada poc científica de 8 rondes per 81 parelles es a dir de 648 partides hi van haver menys de cinc empats es a dir ni tan sols un 1 % de les partides.
El sistema suiss es un sistema pensat per els escacs i en aquest joc les taules es una opció que tenen els dos jugadors, per tan sembla lògic que en el sistema de puntuació es contempli les taules com a 0.5 punts, les victòries com a 1 i les derrotes com a 0.
Per tan i deixant per un segon escrit els sistemes en que es podrien resoldre els empats. La vostra opinió seria favorable a donar 0.5 punts a cada parella o a trobar un mètode que resolgués el empat d’un forma justa, adjudicant 1 punt al guanyador i 0 al perdedor ?
Au ja tenim debat

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 15 set. 2003, 15:25

Bones QQ:
En primer lloc et diré q si no m'equivoco la cosa no va anar exactament així... En aquesta darrera partida s'enfrontaven una parella amb 7-0 i una altre amb 6-1. Per tant em sembla que aquesta segona parella al empatar la partida pero perdre per el sistema que s'havía establert en el reglament per a desempatar varen quedar amb 6-2 i crec q no varen fer ni podi. Bé això tampoc és trascendent només era una observació... Quant al que ens interessa la meva opinió és q el sistema suís ha de permetre els empats per la senzilla raó q al no ser un sistema eliminatori sino tipus lligueta no hi hauría d'haver cap problema per a contemplar aquesta possibilitat. Altre cosa és q el programa admeti o no els empats a l'hora d'establir la classificació (això ho ignoro desconec si sería o no problemàtic "informaticament"). Només en un sistema eliminatori no hi poden haver empats per raons obvies (un dels 2 ha de passar ronda i l'altre quedar eliminat). Pero en el cas del sistema suís crec q l'empat és un resultat q hauría de donar la meitat dels punts a cadescuna de les parelles.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 15 set. 2003, 15:45

Estic clarament a favor de 0.5 punts pels empats. Les "partides" de botifarra no s'empaten, però 8 o 12 dats NO són una partida. Qui empata ni guanya ni perd, per tant ... 0.5 per cada un.

Si el què diu noi_bo és correcte, els guanyadors haurien estat els mateixos amb 7.5 i l'altra parella hauria quedat 4ª amb 6.5 ... més just que no pas "barrejats" (sense ànim d'ofendre) amb els de 6.

Tingueu manilles
DeepButi l’ha editat per darrera vegada el dia: 15 set. 2003, 16:52, en total s’ha editat 1 vegada.

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 15 set. 2003, 16:50

Jo tambè estic amb els 0.5 punts per l'empat. Ja que es es fa a 101, sino a 8 o 12 dat's, que no es una partida.

Noi_bo, pel que fa al programa, soporta els empats perfectament. Que a aquest campionat no es permetesin els empats no va ser per limitacions informatiques, sino per que el qui vam fer les normes ho vam decidir així.

Adeu.

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 15 set. 2003, 17:42

Introduïm-hi nous elements, no es ben be cert que les partides siguin a 8 / 12 dats ja que implantem l’element de que si fan 101 s’acaben, o si passen 40/45 minuts tb. Això que pot semblar intranscendent no ho es tan. Podria estar d’acord amb vosaltres si no hi haguessin elements addicionals d’acabar una partida, es a dir tothom anés a 8/12 dats sense tenir en compte altres factors ( Punts o temps) i per tan tothom podes empatar, guanyar o perdre fins l’últim dat, però no....... si algú te la “SORT” de tenir-ho tot amb dues mans matemàticament et poden liquidar. Per tan i si han fet, imaginem 72 + 72 =144, només els hi contem 101, raó evitar els contros desesperats, fruit de les vuit rondes (sip). Fixeu-vos en les classificacions, quantes d’elles han variat precisament per que no hem tingut en compte els punts de mes que han fet per sobre dels 101?. Una altra raó, en el escacs es fa el sistema suïs, per que es suposa que així els jugadors jugant contra jugadors del mateix nivell i es veritat que així es, el factor sort no intervé, guanya qui te mes habilitat i mes saber. En el nostre estimat joc, a igualtat de nivell, clar, guanya qui te mes sort. La sort es transcendent, pq no fer la intervenir tb per decidir a qui es dona el punt. Donar mig punt es obligar a aquestes dues parelles a jugar per sota i a estar puntuat per sota del seu grup natural, mai podran tenir l’oportunitat de tenir 7 partides guanyades i disputar la final, com a màxim totes dues en tindran 6.5, uffffffffffffff. Jo vull les set encara que sigui a risc de perdre el punt i quedar me en sis. Durant tot el campionat la SORT haurà decidit si tinc bones o males cartes i jo simplement les jugaré com millor sàpiga. Que sigui ella la que decideixi qui guanya la ronda. Com ho fem, pos mireu:
1.- El que hagi guanyat mes dats
2.- El que hagi guanyat el dat de mes punts
3.- Fer una altra ronda de dos dats
4.- Aixecar una carta
.- o tots els sistemes barrejats i ordenats.
De tot això us proposa-ho dos nous elements. No fixar límit de punts ni de temps, llavors estic d’acord amb vosaltres amb el 0.5 punts. Però com organitzador ja avanço que es impossible.
Fer sempre en cas d’empat dues rondes mes es a dir convertir l’eliminatòria en deu dats, només en aquest casos. Us asseguro que mes d’un empat per ronda no es produirà i si es produís el sorteig pot continuar a l’espera de conèixer quina de les dues parelles s’anota el punt i per tan juga amb la parella que li ha tocat. No es perd mes de deu minuts i només perden el descans la parella que empata. Si persistís el empat us ho deixo a criteri vostre. Però no els castigueu amb 0.5 punts.....................
Es una opinió de # no em crucifiqueu .

6_euros
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 72
Membre des de: 14 gen. 2003, 22:21

EntradaAutor: 6_euros » 15 set. 2003, 23:48

Es clar que ha d'haver empat,

Imagina que hagues fet l'altre equip de la primera taula a la darrera ronda la major puntuació.

Pel que vec pel goal-average, haguessim guanyat nosaltres, amb el que els dos padrins, SENSE PERDRE CAP i HAVENT-NOS GUANYAT A NOSALTRES, haguessin vist com quedavem campions.

Ja em diras, injust total

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

Classificació per average?

EntradaAutor: Quiquet » 16 set. 2003, 01:18

Ostres 6 euros, tens mes informació que jo, desconec totalment quina era la situació a la sisena i a la setena ronda en tan en quant a jugadors i que hagues pasat segons qui s'hagues enfrontat amb qui, però el vostre avarage si no fos pq vareu jugar amb els tercers i els veu guanyar us hagues situat a la tercera posicio envers de la segona i Aixó pq la parella en tercera posicio te un avarage a favor seu de 361 punts i vatros de 317.
Aqui un altra gran tema: pq els punts s'acaben a 101 en cas de victoria? ja se que respon a la preocupació de que no hi hagin contros desesperats o algu faci trampes per afavorir a amics o companys, però coi no es massa just que hi hagi un limit.
No siguem conservadors. Insisteixo amb la meva idea, les butifarres es juguen a 100 o 101 punts en general, de no poder se fer aixins. Per que no les juguem a 8 dats i sumem tots els punts a obtenir. El debat sobre els empats en partida es una mica esteril, un 0.3 % de les partides disputades a Palafrugell van empatar.
En canvi:
2 parelles amb 7/1 guanyades / perdudes
9 amb 6/2
18 amb 5/3
24 amb 4/4
18 amb 3/5
9 amb 2/6
2 amb 1/7
Aixó son empats :-) :wink: i les regles son en primer lloc les partides entre ells si s'ha donat. I despres l'average de punts.
Si contessim tots els punts de les partides sense limitar-ho a 101 segurament la classificacio seria molt diferent podent variar en alguns casos fins i tot 24 llocs.
Insisteixo abans de donar el 0.5 jo proposo fer dos dats mes, si continuen empatant pos els hi donem el 0.5. Però tb dic que aquest es el mes petit dels problemes, l'anterior ho es mes de important

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 16 set. 2003, 09:31

QQ,
ets "casi" tan tossut com jo :twisted: ... t'he sentit llargues explicacions, llegueixo i rellegeixo els teus arguments ... i no consegueixo entendre perquè aquesta insistència en desfer els empats ... simplement no hi veig cap motiu. Referències al futbol, als escacs, als rallies, ... et falta el domino, les dames, les curses de cavalls ... hi ha exemples i contraexemples de tot ... però insisteixo: no consegueixo entendre-ho. Si empaten han empatat, 0.5 per cada un i no veig cap motiu per desfer un empat parcial en una ronda.
Evidentment sí que cal desfer els empats en la classificació final ... tot i que si algú vol també hi ha contraexemples: en atletisme, fins i tot a les Olimpiades, si dos atletes entren amb el mateix temps, fan la mateixa puntuació ... es donen dues medalles d'or (o de plata o del què calgui). No recordo si era Seúl però en relleus van haver d'improvisar 4!! medalles d'or o algo així.
Respecte al què apuntes dels 101 punts, estic d'acord amb tú (dec estar malalt :D :D ) ... davant la importància del punt de la ronda, dubto que ningú s'hagi vist "frenat" en contrar a la desesperada, de manera que només perjudiquem al que està guanyant. La "picaresca" de regalar punts als contraris "amics" millor situats és inevitable fem el què fem.

Per tant i resumint perquè ja torno a xerrar massa:
a) empats en ronda: 0.5
b) classificació: contar tots els punts

i, de regal una altra proposta: 8 dats són pocs, 12 inviables, perquè no jugar-ne 10?
i ... perquè no jugar TOTS els dats independentment de la puntuació a què s'arribi sense acabar a 101?

Tingueu manilles ... i no empateu que li foteu un problema al #QQ i doneu tema d'escriptura al #Deep

joisi
Contro
Contro
Entrades: 12
Membre des de: 13 nov. 2002, 09:58

EntradaAutor: joisi » 16 set. 2003, 10:44

Bon dia

Trovo molt interesant la discusio sobre els empats pero sempre pensant amb els proxims campionts,mai pensant amb el de palafrugell perque hi ha una cosa clara,TOTS SABIAM LES NORMES ABANS DE COMENÇAR,que van possar els organitzadors,seguin els criteris que ells van considera mes adients.Tot lo que sigui millorar es bo pero sempre pensant amb el proxim campionat.
Dic aixo tot i que si el sistema de desempat hagues sigut un altre (per exemple si haguesin fet dos donats mes i la parella L´Avi-Arroniz hagues perdut)nosaltres hauriam guanyat per la diferencia total.
Jo trovo la classificacio final del campionat molt justa perque les normes eran les que hi habian i les hem d´aceptar.En un moment donat podian beneficiar-nos o perjudicar-nos pero tothom tenia les mateixas posibilitats.
Tambe volia fer referencia als comentaris que hi va haber sobre els robots,i torno a lo mateix,TAMBE HO SABIAM,dons ho hem d´aceptar.(jo particularment ho vaig trovar be ja que tambe son rivals al Butinet)
Perdoneu el meu catala (Encara soc de l´antigua escola,jejejejje)

Petons a tots
Joisi

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 16 set. 2003, 13:23

Nomes dir te que felicitats Joisi. Aquest escrit teu demostra quin va ser l'ambient general a tota la trobada de Palafrugell. Gent amb una gran esportivitat i bon fer.
Estic amb tu del tot, l'aplicació del reglament a Palafrugell va ser estricte a lo escrit abans de començar, però com dius tu per a propers campionats i sobre tot per la llibertat que em dona no haver participat en aquest es per el que he engegat el debat.
De totes formes, nomes dir te altra vegada que enhorabona per el teu escrit.
Com dirian els meus "no amics " Chapeau.
:-)

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 17 set. 2003, 08:52

be nois ja temim obert el marro dels empats i com sempre m'agrada fotre cullarada als marrons he aqui la meva opinio (sense cap criteri ni consistencia però es la meva )

si les partides es fan a vuit o dotze mans i hi ha un empat a punts lo mes normal es que es reperteixin els punts mig punt per cada participant i apa si vols guanyar guanyes les altres partides o s'espavila per no empatar ,en quiquet diu que a ell li agrada guanyar el punt sencer , tothom te la mateixa opinio pero això Quiquet es lo de l'empolla mig vuida o mig plena, tu pots guanyar o pots perdre el desempat de l'empat, per tant si ets el perdedor no et fa massa gràcia tampoc . Per tant lo mes just seria repartiment de punt i aixì no tindrien problemes de veure si el desempat es just o no es just,

si lo que es vol es arrivar sempre a tenir un guanyador seria arrivar a una numercio predefinida 51-100-101-121-151 ect aixi el primer que arrivi guanya i ja tenim sempre un guanyador


però clar te la desventatge que amb una o dues mans pots acavar la partida

Deep 10 dats fa que la partida es quedi coixa, ja que hi ha dos jugadors que perdren la oportunitat de fer trunfos ,per això es fa multiple de 4 per aixi donar la oportunitat a tots els jugadors de fer trunfos

Be nois desprès del rotllo matiner nomès una cosa , penseu que la gent savia aprent dels errors, i els rucs no s'equivoquen mai

vinga una abraçada

psc

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 17 set. 2003, 09:20

Alp2500,
coi, de dividir per quatre ja en sé :) ... però en un campionat estil suis amb 80 i escaig parelles fer 12 dats és inviable per falta de temps i a mi em sembla que 8 queda molt curtet. Amb 10, cada parella fa trumfos les mateixes vegades i encara que hi hagi uns jugadors que no ho facin no veig que això sigui massa important ... en tot cas és només una idea.

Tingueu manilles

Profeta
Botifarra
Botifarra
Entrades: 100
Membre des de: 18 set. 2002, 04:43

EntradaAutor: Profeta » 17 set. 2003, 20:21

DeepBut, dono fer que dividir per 4 potser si pero que pendre l'arrel de 8 ja se't torna una mica mes complicat.

Jo tambe dire la meva. Estic a favor del mig punt. La partida es fa a 8 dats o al primer q arribi a 101. Si s'arriba a 101 en dos dats doncs mira aixi es la vida i un punt pels guanyadors pero donat q no s'arriba a 101 en 8 dats no veig perque fer-ne 10 ajuda perque tambe ens podem trobar que l'empat segueixi i podriem estar-hi fins l'endema al mati (teoricament). La solucio mes practica es, per tant, donar mig punt a cada parella i punto. He dit.

Profeta

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 18 set. 2003, 09:31

Profet,
jeje ... a veure si lleguim bé ... jo no he pas lligat els dats amb el tema dels empats, són dues coses diferents.

Empats: 0.5 punts per cada parella i fora (tots d'acord excepte #QQ sembla).

Però 8 dats em semblen pocs ... i per això proposo fer 10 dats.

Tingueu manilles

Quiquet
Barretina
Barretina
Entrades: 165
Membre des de: 18 set. 2002, 15:55

EntradaAutor: Quiquet » 18 set. 2003, 11:31

Aqui tothom llegeix el que l'interessa :-)
Resumim, tot i no estar d'acord amb el 0.5, i com que soc un # raonable, la meva proposta era canviar la gradació de resoldre els empats, dins de les rondes, fent un "mix" entre la teva proposta ( Deep) i la dels "escaquistes". (sic)
Es a dir: Primer sistema de resoldre els empats, fer dos dats mes i portar la ronda, NOMES EN AQUEST CASOS, a 10 dats. Seguint l'ordre establert al inici de la ronda. Ja sería mala llet que a sobre fos l'última parella en acabar la que empates, però tot i aixins el temps màxim per dat es de 5 minuts, per tan invertiriem 10 minuts en resoldrels però els sortejos de la següent ronda es podrien fer igualment a l'espera de que acabessin i saber el desenllaç. SI ES MANTE EL EMPAT COI 0.5, 0.5, 0.5, 0.5, 0.5, GRRRRRRRRRRR.
Ara be us proposava un altre tema que ningu respon, us agrada lo fàcil eh............ que era : La puntuació màxima a obtenir per ronda ha de ser 101? i per tan els efectes que te sobre la classificació final on si hi han un munt d'empats, son correctes?.
Au no us fiqueu amb el pobre # coi.
:-)


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 46 visitants

cron