barrejar les cartes

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

barrejar les cartes

EntradaAutor: CarlesG » 06 oct. 2003, 19:26

A veure si això també es una bajanada.

No heu observat que en els darrers temps les cartes surten poc barrejades? Fa més de trenta anys que jugo a la butifarra i molt poques vegades (es podrien comptar amb els dits d'una mà) he tingut set o vuit cartes del mateix pal, i m'atreviria a dir que mai nou o deu.

En canvi, això passa sovint (més d'una vegada en el curs d'una partida) quan reparteix el butinet.

Sense ànim de crítica (segur que està tot molt ben programat), potser s'hauria de dir al que barreja que ho faci més a consciència.

I que consti que no ho dic per haver perdut una partida en què el meu company ha fet buti, un contrari ha contrat, tenia deu cartes fermes d'un pal i una altra manilla i se les ha fet totes d'una correguda. En aquest cas, la culpa ha sigut del meu company per cantar buti i meva per no endevinar per què l'altre contrava.

Estigueu bons (i, especialment, bones).

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

EntradaAutor: Carles » 06 oct. 2003, 20:22

Hola CarlesG !

Dos respostes a la teva pregunta, la teorica i la psicologica.

La psicologica:
Aquesta pregunta me l'han fet varies vegades, sempre se diu que es donen joc mes extrems amb el butinet.
Però la pregunta es: Quantes partides de botifarra amb cartes fa al dia ? i al butinet ?
La resposta a aquesta pregunta sol se:
Amb cartes, 4 o 5 a la setmana o mes.
Amb el ButiNET, 4 o 5 al dia.
Per tant, tenim molta més memoria historica al ButiNET que quan juguem en cartes, ho tenim tot mes recent. I a més, quans cops recordem la partida que hem fet que teniem 4 3 3 2 ?
En canvi la que tenim 8 de un pal la recordem una setmana :-)

La teorica:
El troç de programa que remena el ButiNET, ha estat revisat i comprovat multiples vegades, tant per mi com per gent independent.
El resultat, es que el codi s'ajusta MOLT BE amb els resultats teorics de convinacions de cartes i de la probabilitat de cada jugador de tenir cada carta.

O sigui, que si teoricament la combinació de cartes 4 3 3 2 es dona el 27.3% dels casos, doncs al ButiNET tambè.

Espero haver resolt el teu dubte.

Adeu !

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 06 oct. 2003, 21:24

Hola CarlesG:
En primer lloc dir-te que el que plantejes en absolut és cap bajenada.
Quant a la teva observació crec que tens raó pero... que també la té el Carles. Anem a pams. Sincerament penso que les barrejades del Butinet son "justes" perqué ho fa d'una manera totalment aleatoria. Es veritat, i amb això estic d'acord amb tu CarlesG, que molts cops es poden produir jugades com la que expliques que a la "vida real" son gairabé impossibles (jo afirmo... mai he tingut 9 cartes del mateix pal!). Per també hi ha un altre factor a la butifarra "real"... la manera de barrejar. Tal i com es juga als bars normalment es barreja poc, 4 o 5 "barrejades" com a màxim i això provoca que molts cops es tinguin més "collades" que si es barreja molts cops. No sé si m'explico pero ho intentaré. He observat, i no sé si això només és una percepció meva, que normalment la gent més novell barreja moltissim les cartes i això provoca que molts més cops hi hagi la "mítica" combinació 4-3-3-2 . En canvi al fer només unes poques barrejades aquesta dinamica es trenca i hi han més fallos i semifallos. Algú podría dir... que té que veure això? Tant si barrejem molt com si ho fem poc, la probabilitat del 4-3-3-2 és la mateixa, és a dir el 27'3 %. Doncs jo crec que no és així, i que a major nombre de barrejades més repartits estan els 4 pals entre els jugadors... Dificil de demostrar (impossible vaja) pero... és possible que tingui influencia el nombre de cops que barrejem?.

blues
Botifarra
Botifarra
Entrades: 115
Membre des de: 18 set. 2002, 15:57

EntradaAutor: blues » 07 oct. 2003, 08:22

N'estàs segur Carles?
Mira que una merda de coma o un apostrof en programació és la repera.... jajajajjajaja que t'haig de dir jo...

No estic pas d'acord amb tu C, perquè jo jugo 4 o 5 partides al mes i en tinc els ous plens de que els altres tinguin fallos directes a manta...

Així que tiu... la llei de probabilitats no deu se exacte... tal com deia John Nash (el joc no és perfecte)...

Àpala, vaig a fer el cocoteru una estona...

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 07 oct. 2003, 10:15

noi_bo,
a major nombre de barrejades més repartits estan els 4 pals entre els jugadors... Dificil de demostrar (impossible vaja) pero... és possible que tingui influencia el nombre de cops que barrejem?.

de difícil de demostrar res. Hi ha molts i seriosos estudis (et faries creus del què han arribat a estudiar els especialistes en joc: els casinos!!) sobre el tema i està superdemostrat: barrejar poques vegades o moltes té una influència decissiva sobre la distribució resultant. Quant més vegades barrejes més t'apropes a les distribucions normals. Això no vol pas dir que si barrejes molt sempre surti 4-3-3-2, el què vol dir és que si barrejes molt, el número de vegades que et surt 4-3-3-2 s'aproxima al número de vegades que tòricament ha de sortir (27.24%) mentre que si barrejes poc les distribucions surten un número de vegades diferent al previst.
Com que les cartes al acabar una partida estant "ordenades" més o menys en grups de 4 de cada pal, el resultat de barrejar poc està clarament desviat ... però ja no sabria dir-te cap a on està desviat!!! :?

Ara bé, que quedi clar, perquè es noti la diferència cal barrejar (poc o molt) i repartir MOLTES vegades ... això de la probabilitat només serveix amb números grans, MOLT grans.

Respecte al ButiNET, una diferència fonamental amb la vida real, no es barreja a partir de les cartes jugades i es juguen moltes més partides (l'efecte psicològic que diu en Carles) i per tant potser sí que "semblin" distribucions extranyes, però com que vaig col·laborar en l'anàlisi estadístic (aquestes fonts independents que diu en Carles) us puc garantir que les distribucions passen tots els testos estadístics que us pogueu imaginar (pels experts: amb 10 milions de "repartiments", la xi-quadrat està per sobre del 80% -un valor francament alt-).

Una possible interpretació ... "la vida real no és perfecte" ... o sigui que el ButiNET s'acosta a les distribucions teòriques mentre que la realitat no!!! :shock:

Tingueu manilles

PD. Jo recordo un 9-1-1-1 "real"

rous
Botifarra
Botifarra
Entrades: 124
Membre des de: 16 set. 2002, 23:43

EntradaAutor: rous » 07 oct. 2003, 10:55

Hola jo no entenc de barrejar etc.., pero tinc les mateixes posibilitats en la vida real com en Butinet, ja que per regle general sempre enganxo bons jocs, nomès espero que als campionats sigui la raxa (aixi tindre pernilet... com alguna vegada m'ha tokat) i en canvi al butinet espero no tindre tanta raxa per aixi puguer aprende aprofitar els 2 que pogui tindre i millorar la meva forma de jugar, ja que amb bo tot es fàcil. pero amb dolent es fàntastic poguer aprofitar un simple 2, encare que de moment estic a la par en la vida real com en el Butinet :twisted: , un amuak@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@s enorme a tots/es el Butinaires :P ,

rous

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 07 oct. 2003, 18:01

nomès una pregunateta CarlesG,

la persona que talles les cartes no tindrà també part de culpa en el repartiment de les mateixes,?

vinga una abraçada

psc


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Bing [Bot] i 44 visitants

cron