5 5 1 1 ...pero ni al meu pitjor enemic

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
Master

5 5 1 1 ...pero ni al meu pitjor enemic

EntradaAutor: Master » 29 set. 2003, 23:39

Hola companys del butinet!! l'altre dia al fer una partida hem van sortitr akestes cartes: canto jo (podent delegar) i tinc al basto: 10 7 5 4 3, a la espassa: 10 5 4 3 2 a la copa: as i a l'oro un 3. Primer pensament: "osti (amb perdo...) dos semifallos" si un d'as i altre amb el 3, el d'as sense comptar amb els possibles descartes del company tinc una entre tres posibilitats de salvar-lo i el 3 es dificil d'averiguar ke tic fallo si no es pk el rival de la meva eskerra surt de 4 cosa ke dubto pel nivell dels contrincants (no recordava de dir-vos ke la partida era obligada...). A l'hora de cantar o be delegar tb vaig pensar ke dificilment jo agafaria ma (tenint les meravelloses cartes ke tenia....) aixi ke tenia ke confiar en el company, i al ser un dels dos semifallos d'as amb una mica de bo d'algun dels meus rivals fora facil ke hem destriunfessin rapidament eliminat la possibilitat de poder arrastrar comodament. La meva decissio crec ke impopular ( ja ke al preguntar despres de fer akella ma als rivals i al company la meva decissio no va ser compatida) va ser delegar al company. Probablement poca gent estara d'acord amb mi pero penso per poder defensar-me ke la butifarra es un joc d'equip i jo en akell momen i amb akelles cartes crec ke no hagues tret res de profitos. El meu company per sort va cantar un dels meus pals de 5 (el d'espassa curiosament dintre dels meus dos pal de 5 el pijor dels dos....). Ke en penseu amics, no dic si vaig fer malament o be, jo per a mi vaig obrar correctament, si no ke haguessiu fet vosaltres. Ke us vagi b a tots i força manilles tingueu i ke akelles cartes no les desitjo ni al meu pitjor enemic :wink: PD: vam perdre akella ma de 5 o 6 pts no recorda ara b, tot i ke crec ke haguent cantat jo la cosa no hagues anat massa millor. ADEU!!!

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 30 set. 2003, 00:39

Hola company:
Crec que vares prendre la decisió correcte i em costa de creure que els teus rivals i el teu company hi estessin en desacord quan vareu comentar la jugada. A veure, és cert q tens dos semifallos i cinc trumfos pero el teu joc és senzillament patètic. Segon el meu entendre el mínim requisit per a poder cantar amb aquest joc sería que dominessis amb claredat un dels dos pals de cinc (de manilla-as o de manilla-rei-cavall com a mínim). Fixa't que només tens set punts a les mans... i això a part de ser totalment insuficient per a cantar directe pot provocar un contro que us faci mal de debó.
En resum, ben delegat i tot i que en aquest cas concret dius que en vareu perdre uns quants tot i que et va cantar un del pals de cinc està clar que si li enganxes el pal equivocat et contren i en perds una saca! (perque lògicament per molt que cantis directe si tenen el contro... contraran!).
Una darrera cosa.... quan especifiques que la partida era obligada i que per tant no et sortiran de quatre... que vols dir exactament???.
Vinga company a veure si més gent s'anima a respondre i així contrastem opinions.

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

5-5-1-1

EntradaAutor: CarlesG » 30 set. 2003, 09:07

A veure, companys:

Com a norma general, quan tinc 5-5-1-1 delego, i que es foti el company si no li agrada. No suporto els companys que et ploren perquè els delegues, i encara menys els que canten directe sense tenir joc per fer-ho.

Si tens sort i et canta un pal de 5, serà de conya. Si no, molt serà que tal com està repartit el joc ell no tingui un semi o un fallo. (Algun matemàtic o matemàtica podria dir-me si el fet de que tinguis semi o semis determina per càlcul de probabilitats que també en tingui el teu company? Sembla que hauria de ser així, no? Ho sento, però sóc de lletres).

Ara bé, al cas pràctic que planteges, Master, hi falta una dada: el marcador. Si anem guanyant de molts o estem a punt de fer-ho, potser cantaré directe, per intentar evitar un contro dels adversaris.

En qualsevol cas, aquesta opinió no pot ser utilitzada contra meu en una partida real, en la qual em reservo el dret de fer el que em doni la gana; per tant no feu cas en absolut del que acabo d'escriure pensant que ja sabeu el que tinc.

Que tingueu molts bons dies

CG

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 30 set. 2003, 13:07

Master amb les cartes que dius aixo no es una putada això es un suicidi perque la mes alta que tens es un 10, a part de tenir el as penjat

la meva opinio (sense cap credibilitat; però es la meva) que amb aquestes cartes s'ha de delegar sempre

pero com diu en CarlesG tambè es molt important de saber la puntuacio en la qual es troba la partida

ja que si delegues es mes facil que et contris que en el cas de que facis directe

per tant Master quan et trobis en aquest cas millor delegar i ja veurem que passarà

vinga una abraçada

psc

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 30 set. 2003, 13:29

Si tens sort i et canta un pal de 5, serà de conya. Si no, molt serà que tal com està repartit el joc ell no tingui un semi o un fallo. (Algun matemàtic o matemàtica podria dir-me si el fet de que tinguis semi o semis determina per càlcul de probabilitats que també en tingui el teu company? Sembla que hauria de ser així, no? Ho sento, però sóc de lletres).


CarlesG,
un repte així no el podia pas deixar passar, oi? 8)

A veure la resposta com sempre que parlem de probabilitats és complexe ... comencem pel principi.

En primer lloc, la distribució 5-5-1-1 és encara que sembli el contrari, molt poc freqüent, només es dona un 0.78% de vegades!!! molt per sota d'altres combinacions amb semifallo:

5-4-2-1 10.70%
5-3-3-1 7.92%
6-3-2-1 5.55%
6-4-1-1 1.13%

Això dit, si nosaltres tenim 5-5-1-1, la probabilitat que el company tingui també un semifallo (o millor, un fallo) és del 41% que no està gens malament. (En detall, un 15.76% tindrà 6 o més d'un pal i al menys un semifallo, 4.18% 5 i fallo i 20.96% 5 i semifallo).
Mirat al revés, un 59% de les vegades tindrà una distribució "regular" (5-3-2-2, 4-4-4-0, 4-4-3-1, 4-4-2-2, 4-3-3-2 o 3-3-3-3).

En els altres casos de semifallo nostre, les probabilitats varien lleugerament però s'assemblen força ... entre el 35% i el 43% de semifallo o millor i per tant entre 65% i 57% de "regular".

Et serveix d'algo? Jo cada vegada que faig números acabo descobrint que es poden interpretar com vulguis, tot depèn de si veus l'ampolla amb semifallo o semiplena :P

Tingueu manilles

PD. Master, jo també hauria delegat amb la "bírria" de joc que tenies.

Master

EntradaAutor: Master » 30 set. 2003, 18:13

Noi bo quan dic ke no hem sortiran de 4 vull dir , ke el nivell del rival era força bo i ke tenint un 3 com a semifallo es dificil averiguar ke tinc semifallo d'akell pal si no es ke el rival de la meva eskerra surt de 4 (al ser obligada no puc tirar res mes baix), pero ja dic tenint en compte el nivell (força alt ja dic...) no hem sortiran de 4 tenint cartes mes altes i menys (crec jo una jugada dolentissima) sortir de semifallo de 4. El marcador no el reordo pero crec ke anavem bastant igualats, pero tampoc us ho puc assegurar. Adeu i gracies per les respostes.

alex_g7
St. Vicenç
St. Vicenç
Entrades: 65
Membre des de: 18 set. 2002, 21:42

EntradaAutor: alex_g7 » 07 oct. 2003, 09:20

Deepbuti ,aqui no va % ,ja que si el pal que tenim de 5 fos de manilla ,as rei i caball ,i un dels semis no fos de as ,no estaries valorant la obció de delegar o no .
En les condicions en que estan les cartes no es pot cantar mai directes . Amb 5 o tens un pal fort com molt ben diu el Noi_bo o no pots fer directes ,i meny amb un semi d'as que ja no es pot considerar com a semifallo .
Gracies .

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 07 oct. 2003, 09:42

alex_g7,
totalment d'acord, fer trumfos amb 5 dolents i semi és clarament erroni. De fet jo crec que 5-5-1-1 és l'únic cas en què amb 5 bons i semi es pot fer trumfo directe, o dit d'altra manera, les altres combinacions de 5 i semi són delegables gairebé per sistema.

Els % que dono no ténen res a veure amb delegar o no, simplement responia a la pregunta de CarlesG, ja sabeu que tinc una debilitat per les estadístiques i que no puc pas deixar passar una pregunta així!! :D

Jo cada vegada que faig números acabo descobrint que es poden interpretar com vulguis


Tingueu manilles

Jordi
Site Admin
Entrades: 142
Membre des de: 15 set. 2002, 23:47

EntradaAutor: Jordi » 25 gen. 2004, 00:47

A veure sense voler entrar amb el tema de si 5 i semi son o no cartes suficients per cantar directe

El cas de 5 5 1 1 el primer que cal saber es ke el company em cantara un dels meus semis en un 80.654% dels casos i un dels de 5 en un 19.436% mes enlla de la poca sort que puc esperar de ke em canti un dels de 5 esta el fet de ke si be em poden destriunfar en facilitat fenme fallar ja seran al sarro tots akest fallos i tot i el semifallo de as jo no delegaria mai aquesta combinacio la posibilitat de ke el company em canti un dels meus semis amb 4 triunfos nomes, deixa 7 triunfos en mans dels rivals un 30,025 % dels cops sense voler dir que cantar amb 5 li doni un triunfo mes ventatjos que el meu, el semi-fallo de as tot i no poder-se contar com un semifallo normal al anar acompany d'un altre em dona mes esparances de poder carregarlo al company ( o en un fallo que el meu mal triunfo no em permeti de superar )

Realment ho heu meditat be lo de delegar-ho? o el dogmatismes imperant us fa dir que 5 i semi es delega i prou?


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 32 visitants

cron