Possibles tipus de descarts!!!!!

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
Topo
Contro
Contro
Entrades: 10
Membre des de: 23 oct. 2002, 20:21

Possibles tipus de descarts!!!!!

EntradaAutor: Topo » 18 feb. 2004, 14:30

Després de llegir els foros, cada cop ho tinc més clar, q el del butinet no pot aporta absolutament res a les persones q vulguin millorar com a jugadors, amb excepcions contades, amb el q he decidit comença un tema, a veure si així aprenc alguna cosa.

L'objectiu d'aquest és q la gent expliqui diferents tipus de descarts, amb el q es demana, q la gent tan sols es límiti a explicar el descart i quan és pot fer, i com a molt, q faci una valoració ràpida d'algun altre amb l'intenció de millorarlo, o de troba les imperfeccions d'aquest.

Gràcies, a tots, els q hi colaboreu.

Tb demanaria q no es publiquin les respostes amb nicks, ja q entenc, q aquesta és la manera d'evita fer perdre el temps a la gent q estigui interesada en el tema. En tot cas, doncs caldria ficar un número consecutiu a les respostes pq la gent hi pugui fer refèrencia.

CarlesG
Barretina
Barretina
Entrades: 164
Membre des de: 19 set. 2002, 14:03

Descarts

EntradaAutor: CarlesG » 18 feb. 2004, 17:47

Benvolgut i desconegut amic:

Encara que la teva introducció (el butinet no pot aporta absolutament res a les persones q vulguin millorar com a jugadors) no invita pas precisament a contestar (jo, pel contrari, crec que sempre es pot aprendre), no tinc cap inconvenient a donar-te la meva humil opinió.

El tema que planteges és el de si els descarts (o anades, com en diguem a Girona) han de ser positius o negatius, és a dir, si quan tens l'oportunitat de fer una anada has de marcar el pal que tens bo o el que tens dolent, indicant "a sensu contrari" al teu company aquell pal que vols que toqui.

No tinc cap dubte que s'ha de marxar sempre del pal dolent, que normalment serà el pal curt. En cas contrari, segurament llençaràs una carta que al final pot arribar a ser ferma.

Sempre hi ha excepcions. Per posar alguns exemples:

1ª.- Tens manilla i petita d'un pal. Marxa de la petita i et garanteixes fer-te tot el pal, si has cantat trumfos.

2ª.- No tens res per marcar. Llavors carrega alguna figura.

En fi, en la meva modesta opinió, senyal sempre negatiu. (El DeepButi segur que podrà donar més arguments que jo, però espero que la meva opinió serveixi d'aperitiu, per anar fent gana...)

Passeu-ho bé.

CarlesG

Topo
Contro
Contro
Entrades: 10
Membre des de: 23 oct. 2002, 20:21

Incís

EntradaAutor: Topo » 18 feb. 2004, 18:03

Bones

Primer, m'agradaria q quedes clar, q em referia als foros, quan parlo de butinet, ho sento.

En segon lloc, doncs em referia a q, hi ha molts més descarts q pràctica la gent, es cert q el negatiu o positiu, és el més comú, però tb es cert q ni ha molts d'altres, i basicament volia q cadascu expliques el seu. (Tot i coneixent les reserves de la gent a explicarlos).

Després, os segueixo recordan q si no os sap greu, no feu anar el nick.

Gràcies.

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 18 feb. 2004, 20:56

Hola bones, topo!

Primer de tot, penso que aquest debat hauria d'estar a les tàctiques avançades

Com parlavem un dia amb una amiga butinetaire, "no pensava que es pogues donar tanta informació amb el descart"; segurament una de les jugades més importants de la butifarra i mes dificils de controlar (dieuli a deepbuti, qui no ha vist un robot descartar-se dos cops d'un pal i acabant-se deixant l'as sol)....... i pq aquesta jugada no pot ser bona a buti teva? li pots acabar fotent la manilla al rival?.

El fet principal , es que el company vegui el camí que tu vols seguir; no dic que el nostre descart sigui el millor, parlo del conegut com el DESCART MIXTE (descart q per altra part, no es pot fer a Girona, obligats a tirar la petita -ja em diras!-, tema que ja ha estat tractat massa cops) pero que, evidentment, ben jugat i amb una bona compenetració amb el company; i sobretot també de fixar-se d'allò que marxa el rival.


Per tant, tot descart es bó si el company primer de tot es fixa, i interpreta allò que tu vols.......

Apa, a cuidar-se, tiro cap al bar.....

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 19 feb. 2004, 09:44

dieuli a deepbuti, qui no ha vist un robot descartar-se dos cops d'un pal i acabant-se deixant l'as sol

:D :D què pots esperar d'un coi de màquina? :D :D la veritat és que són força animalots amb això dels descarts.

Cent per cent d'acord, la tècnica del descart és sens dubte la que més maldecaps em provoca amb els robots. Fer-los i interpretarlos. El què a priori sembla bó es revela com desastrós en segons quins casos. Jo mateix ahir vaig haver de descartar-me deixant-me un as sol (que òbviament vaig acabar perdent) per guanyar un puntet amb un trumfo escadusser ... mentre que en altres casos serà més lògic fer-ho al revès ...

Tot això per dir que si algú troba la pedra filosofal-descàrtica que ens la digui a tots ràpidament.

I, per cert, la insistència aquesta de no utilitzar el nick a què ve? Particularment tinc molt clar que em responsabilitzo del què dic i no tinc cap interés en ser anònim.

Apa, tingueu manilles i que no us les fallin gràcies a un bon descart.

noi_bo
Barretina
Barretina
Entrades: 155
Membre des de: 26 oct. 2002, 15:16

EntradaAutor: noi_bo » 19 feb. 2004, 10:34

Bones invitat:
M'agradaría q em definissis més exactament això del descart mixte. D'altre banda fas menció a que a Girona només ens podem descartar de la petita i això no és del tot cert. Serà així sempre que parlem de cartes sense punts... Si tenim figures, asos o manilles obviament si que ens podem descartar d'aquestes cartes i no hem de donar necesariament la petita.
Quant a la questió plantejada pel talp doncs jo sempre he defensat el descart negatiu. Penso que si el fem positiu tot i que donem una informació més clara al nostre company potser marxarem d'una carta ferma i això és una llastima la veritat.
Per acabar vull dir que penso que els famosos robots del Deep son genials i que està clar que son millorables pero que tenen un nivell molt bó per tractar-se de màquines i en un futur no gaire llunyà potser no els guanyara ni Deu.

Topo
Contro
Contro
Entrades: 10
Membre des de: 23 oct. 2002, 20:21

Bones!!!!

EntradaAutor: Topo » 19 feb. 2004, 11:29

Els objectius de no utilitzar el nick eren i son els seguents:

1.- Q la gent pugui explicar el seu descart sense q tothom sapigui de qui es tracta, ja q entenc, q d'aquesta manera la gent pot aporta el seu sistema, sense q aixo li sigui un desventatge en futures partides.

2.- Evitar les possibles confrontacions personals, o de sistemes, per centrarnos, nomes en el tema del foro en questio.

(no hi ha accents, i tal, l'ordinador q no em deixa).


S'agrairia a la gent, q vulgui publica una resposta, q respecti el fet de ferho sense nick, o be, q s'abstengui de ferho.

Gracies, per la vostra colaboracio.

Nota: El sistema negatiu, o fins i tot el positiu, sempre et fallaran amb els robots, per la sencilla rao, q son sistemes imperfectes. Es a dir, la gent l'aplicar com a generalitat, pero no com absolut, hi ha casos, en els q per molt q la gent digui el contrari no el segueix, i aixo es una cosa q el robot no fa, amb el q el sistema sempre et donara errors, jo et recomano q intentis busca un sistema millor, q no perfecte. ara mateix, en la meva opinio, el millor sistema de descart, es el sistema mixte, encara q jo l'aplico amb algun incis puntual, per determinades circunstancies, aixi doncs, desde aqui invito a "Invitat", a q ens expliqui el seu sistema.

Visitant

EntradaAutor: Visitant » 19 feb. 2004, 15:23

Ui, fa una mica de cosa això d'escriure d'amagat; jo penso com el mestre Deep, però bé, estas tant inssistent !!!
Jo crec que el descart es primordial, però sempre que juguis amb un company al que coneguis i que ell conegui el teu idioma.
Deep, a allò que deies de quedarte amb l'as sol, de vegades tel quedes tant tranquilament pk el teu company t'ha dit (amb un descart ) que ell té la manilla. I aqui arrivem al noi-bo: a Girona si tens un 2 i un 7, no pots donar el 7 i és molt diferent donar el 7 que donar el 2. ( I ara no em vingueu en que si sol tens el 2 i el 7; això és un exemple sense importància).
És tant llarg i tant complexe que potser que algú hauria d'escriure un llibre o fer un manual.

En quant a la meva opinió:
Per mi el millor descart és el mixte, pero és clar que a butinet juguem amb tanta gent que sol el pots fer amb qui sapiguis que l'entendrà.
Vinga, una abraçada ben forta per tots !.

Topo
Contro
Contro
Entrades: 10
Membre des de: 23 oct. 2002, 20:21

Hola!!!!

EntradaAutor: Topo » 05 març 2004, 11:21

No es q em doni per vençut, però ja vec q la gent en la seva majoria no esta disposada a revela els seus secrets.XDDD

Per la qual cosa, em sembla q deixa de tenir sentit el tema del foro.

Si mes no, jo ho he intentat.

Apa gent, a pasarho be.

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 22 març 2004, 20:08

Bé topo, jo no se si et serè de molta ajuda, però nomes et puc explicar com ho faig jo

jo sempre marxo de lo que no vull que el company en toqui
tant sigui botifarra com la resta

vinga una abraçada

psc

Topo
Contro
Contro
Entrades: 10
Membre des de: 23 oct. 2002, 20:21

Holaaa!!!!!!!!!!!!!

EntradaAutor: Topo » 23 març 2004, 11:21

Nota: Algu sap com posar els accents en un Sunmicrosystems? XDD


Be, doncs gracies alp2500 per la teva resposta, pero llavors la pregunta es la seguent, hi ha molts cops en q per tenir un numero de descarts insuficients amb el teu sistema, tan sols queda clar, q d'un pal no en tens(pq et descartes), i q l'altre no el vols, pq fas negatiu, pero aixo vol dir q el teu company encara pot tenir dos opcions amb les mateixes provabilitats d'error, i llavors q fas?


Esperant la teva resposta i o la de tot aquell q utilitzi el mateix sistema.


Com diria el tipic yayo : L'informacio es poder!!!!

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 23 març 2004, 16:34

Topo,
com que jo faig exactament el mateix que l'Alp ... et diré com ho veig jo.

En la gran majoria de casos el dubte no existeix:
a) pal 1 no en tinc, pal 2 no en vull, pal 3 són trumfos ... només en queda un.
b) pal 1 no en tinc, pal 2 no en vull, pal 3 és la sortida dels contraris ... només en queda un.
c) pal 1 no en tinc, pal 2 no en vull, pal 3 és el meu!! ... només en queda un.

Per descontat això no cobreix tots els casos:
d) si és buti no pots eliminar el pal 3 en a)
e) si el pal del que no en tinc són trumfos ... tampoc
f) si els contraris no han sortit ... ídem en b)
g) si no tinc cap pal clar ... recontraídem

I encara:
h) mira quina mala sort! els contraris han sortit del pal que m'interessa!

Però encara que sembli mentida, resulta que la gran majoria de vegades el dubte és minúscul.

Jo he posat a la balança aquest petit dubte que es produeix relativament poques vegades versus el treure'm de sobre una carta que pot ser important (això, especialment en botifarra em sembla determinant: "tirar" una carta que es pot fer ferma ho trobo antinatural) ... i he decidit que compensa.

O sigui que em descarto del què no vull i si alguna vegada el company té dubtes ... què hi farem! ... moltes altres hi surto guanyant.

Apa, tingueu manilles i bons descarts.

avi-

descarts

EntradaAutor: avi- » 23 març 2004, 17:55

ei topo, sens dubte el descart es una de les jugades mes primoldials de aquet joc. Primer que tot dono per suposat que els bons jugadors marxen de lo que no vols que et toquin, digues si vols sistema negatiu, pero una de les coses que tas de fixar i que consti que al butinet es mol difisil, pues com alguna vegada he demanat sería bo tindre un ranking o similar, es com jugan els contraris. Está mol clar, per mí, que en un bar veguen que els meus dos contraris son jugadors de categoría i que el meu company es compenetra amb mí apart de marxar de la dolenta em fixare en els descarts dels contraris, tenin en conte que si yo soc el jugador 1, a la meva dreta ya el jugador 2, el meu company es el jugador 3 i a la meva esquerra ya el jugador 4, primer anire al pal quem senyala el company o sigui del que no marxa, i , fundamental, quan no tinga prous descarts per tindre aquesta informasio anire al pal que senyala, o sigui del que no marxa, el jugador 2 pq sim equivoco no agafare per darrere al meu company, no se si mexplico... de totes maneres sempre que els 4 jugadors siguion de categioría perque quan un dels 4 es mes fluix is descarta malament, normalment perque non te ni idea et lia totalment.
En fi...que bonic es aquet joc....

Topo
Contro
Contro
Entrades: 10
Membre des de: 23 oct. 2002, 20:21

hola q tal!!!

EntradaAutor: Topo » 24 març 2004, 15:57

Per parts, en primer lloc, avi, hi ha molts tipus de descarts, i cadascu pràctica el q vol, tingui el nivell de joc q tingui, amb el q la teva premisa de q tot bon jugador fa un descart negatiu es erronea. Llavors, si no ho entenc malament, aniries al si el teu company (3) no pot marca cap pal, aniries al pal del contrari(2), per no ferli mal al company. No entenc pq vas al pal del contrari, per salvar un suposat as de 3 ?, jo més aviat diria q tindries q anar al pal q ha descartat, no fos cas q sigui el del teu company, no?


En segon lloc, lo teu deepbuti es mes complicat encara, la veritat, es q es molt maco ficar lletres, però fas un plantejament molt simplista del problema q no crec q es correspongui a la realitat.

Es a dir, pq les teves opcions a, b i csiguin reals, hi ha una serie de premises q es tenen q cumplir, sino, doncs no serveixen.

Les opcions d, e, f i g, i deixarem q tu facis el calculs estadistics, son opcions de lo mes comunes en aquest joc, amb el q llavors, a, b i c, no serveixen i possiblement tenim mes d'un pal on triar.

L'opció h, no et pensis q no la tinc en compte, tb pot passar no?



"Però encara que sembli mentida, resulta que la gran majoria de vegades el dubte és minúscul", gran frase aquesta, suposo q pots justificarla, no? Pq la meva sensació, es q no estas en lo cert, i com jo molta gent, amb el q t'agrairia q m'expliquis la base de la teva afirmació.

I ja posats la "balança".XDDDD :D

Apa, merci per les vostres respostes.

PS: Si algu te un sistema millor, ja ho sap, publica!!!!

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 24 març 2004, 16:11

Topo,
tinc la sensació que la teva frontera entre la bona i la mala educació -frontera difusa, ho admeto- és diferent que la meva, de manera que ja em disculparàs si no contesto les teves consideracions.

Apa, tingueu manilles.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: Google [Bot] i 46 visitants