Possibles tipus de descarts!!!!!

Temes que fa més de dos mesos que no tenen activitat.
alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 14 jul. 2004, 11:34

Be despres de "apendre" (mes aviat assebantar-me ) de un metode nou que no podrè possar mai en práctica en el meu poble perqué en matarien a garrotades , anem a analitzar dos petites coses
1.- descarts en trunfos, jo creec que si tens un semifallo tant es que el tinguis de 3 que de 7 marxaràs d'aquesta carta

2.-descarts en botifarra. si apliques el metode mixte tens que tenir la sort de poder gaudir de les cartes necessaries per poder marcar al company lo que tens, en canvi als altres metodes tant negatiu com positiu qualsevol carta es bona per marcar lo que vols que et tonqui i lo que no et toqui

per acabar jo segueixo preferint el meu i d'altre banda la meva esquena se salva d'alguna garrotada

a reveure

psc

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 14 jul. 2004, 22:12

Bones,
Bé almacelles, primer de tot donar-te les gràcies per les explicacions, estic d'acord amb tu que si els dos companys juguen de la mateixa manera, en el tipus de descarts em refereixo, possiblement siguin capaços de donar-se informació i aprofitar els mes punts possibles, que d'això es tracta, en aquest joc.
Fins aqui estem d'acord, ara bé, en el sistema " negatiu" passa exactament el mateix i penso que és molt més facil d'aplicar que el mixte, inclòs els lliures, de fet els obligats no el podem aplicar, garrotades seria poc Alp, aniries a dormir calent tot sovint :wink:


A veure, si amb el meu company ens posem d'acord que jugarem amb descart negatiu, i que només marcarem colls que tinguem o manilla o as, mai els colls de rei, només amb dues anades hem de poder saber que tenim i que no tenim, en deep ha fet referencia que en negatiu hi ha jugades que amb una sola anada es pot saber exactament els colls bons del company, i jo vull afegir que a més pots saber quina manilla o quin as té el company, això és així, no sé com li dius tu deep, pero en diem " marxar de pal tocat" i tal com l'entenc jo, aquesta jugada, tant hi fot que sigui buti, com trunfus directes o delegats, és exactament igual, la informació sempre és la mateixa, tinc dos colls bons, segur, no t'enganyo, per tant, si mires les teves cartes i tens un as, o una manilla dels colls que marco saps segur el que tinc.
Almacelles, tens raó que costa d'explicar així, estem d'acord, el millor lloc per veure les jugades és sobre la taula.

Continuarà...em temo

fins aviat! tingueu bó, als positius, només una cosa, tots els que han provat el negatiu deixen de fer servir el positiu.

almacellescity.com

EntradaAutor: almacellescity.com » 15 jul. 2004, 09:29

....i tots els q han fet servir el mixte, han deixat de fer anar
el negatiu....

Dia i mig, i baixant

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 15 jul. 2004, 09:34

DeepButi ha escrit:És buti i s'en va del pal de sortida dels contraris? Genial! Té dos pals bons

fritz ha escrit:marxar de pal tocat

No coneixia l'expressió, però m'agrada :wink:, l'afegeixo al meu argot personal. Evidentment és extensible a més casos, no només buti.

I l'altre cas? Surto d'un pal i abans que ningú l'hagi tornat me'n vaig del meu pal de sortida :!: :P dec tenir força bo de tot, oi? :roll: :evil:.

I insisteixo: amb dos descarts meravelles!!, mixtes, negatius o polimòrfics. La gràcia és entendre't amb el company amb un descart.

Apa, tingueu descarts (ai no!, manilles)

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 15 jul. 2004, 09:39

Almacelles company quan dius:

....i tots els q han fet servir el mixte, han deixat de fer anar
el negatiu....

et deus referir a la gent que fa servir la variant de la botifarra que està permés tirar altres cartes envers de la petita oi? per tant hi ha unes variants de la botifarra que aquest sistema el veiem de passada

vinga a reveure

psc

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 15 jul. 2004, 16:30

Almacelles,
Tens raó , avui he anat al bar del poble, i els hi he proposat de practicar el descart mixte, quan he marxat d'un set i tenia el quatre, entre rialles m'han dit, noi, a partir d'ara, si vols practicar el mixte demana un entrepà de pernil dolç amb formatge que em sembla que a la capital els hi diuen així.
Més seriosament, no dubto que jugan lliure el descart mixte pugui ser bo, de fet m'es igual, no el puc practicar, ara bé, jo puc jugar amb lliures i continuar fen negatiu, tu en canvi, si jugues amb obligats no, quin sistema és millor?
El que per mi no té discussió és el descart positiu, la gent que el vulgui utilitzar, que ho faci, apa que a mi, peró és un sistema per ell mateix molt dolent, i ni de bon tros comparable al negatiu.



Si deep, si marxes del teu coll de sortida tens bo de tot, "punyetero", la jugada és la mateixa, "marxar de pal tocat" com que dius que t'agradat l'expressió la repeteixo :wink:

Tant per tant m'agrada més el llom que el pernil dolç, amb formatge vull dir.
A reveure!

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

Més sobre les anades (d'olla)

EntradaAutor: fritz » 21 jul. 2004, 16:31

Bones,
L'altre dia es va celebrar una partida i m'agradaria comentar-la, per curiosa si més no.

El jugador A fa butifarra directe per marcador amb sis oros ferms, quatre bastos d'as, l'as de copa sol i l'as espasa sol, el seu company, C, porta vuit copes de manilla rei cavall i quatre bastos de manilla. El jugador B surt de basto, el jugador C mata, el jugador D també i entra el jugador A amb l'as de basto, es fa la manilla d'oros, el seu company marxa d'un basto, as d'oro, el company marxa d'un altre basto, rei d'oro, el company marxa d'una copa petita, cavall d'oro, el company carrega el rei de copa, sota d'oro, el company carrega el cavall de copa, l'ultim oro, el company marxa de copa, que fa el jugador A? doncs si, as d'espasa, evidentment, no fan cap més base i perden la partida.

Suposo que amb el descart mixte i el positiu aixo no pot passar.

Mireu, amb el negatiu, si el jugador A està prou atent i rumia una mica ha d'obrir la copa, recordeu la jugada abans comentada de "marxar de pal tocat"? El que vull dir, és, que el jugador A hauria de saber que el seu company té la manilla de copa, aquesta segur que la té, hi ha la possibilitat que el company tingui directe a l'espasa, petita, ho reconec, peró hi és, no?

Apa, ens veiem!

alp2500
Barretina
Barretina
Entrades: 709
Membre des de: 02 oct. 2002, 12:00

EntradaAutor: alp2500 » 21 jul. 2004, 16:50

Fritz company a la teva explicació li trovo a mancar una informació primordial per a mi i mes amb botifarra

.-dels pals que marxen els meus contraris als sis dats d'oros ferms saber de que han marxat, això et pot donar idea de com està la situació

moltes gràcies

a reveure

psc

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 21 jul. 2004, 16:50

fritz,
la distribució 8-4-0-0 es dona exactament un 0.00422% de vegades, és a dir, una vegada cada ... 23.694 dats ... tens alguna idea dels anys que has de jugar per fer 23.694 dats?

Que A pensi
a) C es descarta de pal tocat => té manilla de copes i d'espasa
b) C es descarta de copes => copes en té segur, potser té fallo a l'espasa
i obri la copa, requereix no un A sinó un A++ 8) ...

Ni el descart negatiu ni cap altre no són perfectes, però això ja ho sabiem :P.

Partida curiosa, Voto a brios!

Apa, tingueu manilles.

PS. De fet, la probabilitat combinada de que tu tinguis 6-4-1-1 i el teu company 0-4-8-0 o 0-4-0-8 es dona cada 54.185 dats ... tú mateix. Ah! i primer has de tenir 6-4-1-1, clar, una vegada cada 88, això encara, però per tant calcula 88*54.185 ... i veuràs que els teus nets potser s'hi tornen a trobar quan siguin tan vellets que ja no se'n recorden ... o potser torna a passar demà, ves a saber, això de l'estadística és tant imprecís :roll:.
DeepButi l’ha editat per darrera vegada el dia: 21 jul. 2004, 17:45, en total s’ha editat 1 vegada.

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 21 jul. 2004, 17:27

fritz,
els contraris tenen entre els dos:

6 oros
3 copes
4 bastons
11 espases

Si B surt de bastons, C barrota, D mata i A es fa l'As, vol dir que màxim màxim màxim absolut B ha sortit de Sota de bastons amb un pal de 3 bastons!! :evil: ... encara que t'hagis confós i D no mati, B ha sortit de Cavall amb dos petits ...

11 espases entre dos jugadors i surten d'un pal fals de tres cartes ... ???

Massa coses rares com perquè valgui la pena analitzar-ho, no trobes?

Apa, tingueu manilles

PS. Per cert, com a màxim i suposant que a la basa de basto no hi hagi ni una figura (resulta difícil de creure) B-D guanyen 5*2 punts ... ui! que justet devia anar 8).

fritz
Barretina
Barretina
Entrades: 360
Membre des de: 22 set. 2003, 12:01

EntradaAutor: fritz » 21 jul. 2004, 18:33

bones bones,
Alp,
Tens raó noi, m'he oblidat d'una cosa molt important, en la quarta anada, els contraris serveixen el vuit i la sota de copa, és per això que el jugador C carrega el rei de copa en la cinquena anada i el cavall en la sisena i ultima, molt atent Alp, més que al petit poble de la cerdanya :twisted:

Deep,
Et desconec, tu fen estadistiques?

Si noi, no sé com estava repartida l'espasa, ni sé perquè coi surten de basto si en tenen onze, d'espases, tampoc sé quins tantos de basto fan a la primera base, peró la questió és que va anar així, i de fer un capot varen pasar a perdre la partida, et recordo que perden manilla i as de copa, as d'espasa i manilla de basto.


Segur que no ets tu que t'acaves els donuts sempre?

DeepButi
Barretina
Barretina
Entrades: 1385
Membre des de: 12 nov. 2002, 11:30

EntradaAutor: DeepButi » 22 jul. 2004, 09:24

DeepButi ha escrit:o potser torna a passar demà

Ahir a la nit jugava unes partides contra en fritz i en un dels dats, sabeu què tenia la seva companya? Sí, efectivament :!: 8-4-0-0 :roll: ... era evident que ens havia de passar a nosaltres. Perquè us fieu de les probabilitats :?.

Tornant a la partida ... si A surt d'As de copa sol, jo m'aixeco de la taula i plego, no m'agrada jugar amb tramposos :twisted:.

Basto encara, en té quatre, el company potser ha barrotat i sortir d'As d'espasa no només fa una certa angúnia sinò que C pot deixarla passar tranquilament si té la Manilla i estarem a les mateixes.

Però copa? As de copa quan el company ha donat quatre copes? Vinga home! Sota i vuit de copa dels contraris més Rei i Cavall del company només es pot interpretar d'una manera: Un dels contraris es deixa la Manilla sola. Que en aquest particularíssim cas l'interpretació sigui falsa no vol dir res. Copes? Se les piquen!

Apa, tingueu manilles

PS. Donuts? jo? però si estic a règim :roll:

XAFATOLLS - MOLLERUSSA

EntradaAutor: XAFATOLLS - MOLLERUSSA » 28 jul. 2004, 11:15

DeepButi ha escrit:Topo,
tinc la sensació que la teva frontera entre la bona i la mala educació -frontera difusa, ho admeto- és diferent que la meva, de manera que ja em disculparàs si no contesto les teves consideracions.

Apa, tingueu manilles.




Nois, quin mal caracter té aquest TOPO. ¿ Té algún company que l'hi duri?

xafatolls - mollerussa

Re: Hola!!!

EntradaAutor: xafatolls - mollerussa » 28 jul. 2004, 11:30

Topo ha escrit:La ventatge del foro, es q puc disculparme per alguna cosa q he publicat, així doncs, em sap greu si algú, en aquest cas, DeepButi, es pot sentir ofes per alguna cosa q haigui publicat.


Em sap greu, no era la meva intenció, i no tinc cap justificació.


PS: Si et demanaria en canvi, q contentis.

Apa, gràcies per les vostres respostes.

Fins aviat.




Vaja, ja l'he tornat a cagar, m'he precipitat i no habia llegit les disculpes de la pg. 2. Ara soc jo el qui m'he de disculpar.


Torna a “Relíquies”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 39 visitants

cron