els dos minuts d'espera

Qualsevol dubte sobre el ButiNET: connexions, ADSL, com jugar, com crear partida, etc.
polus
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 15 des. 2018, 22:46

els dos minuts d'espera

EntradaAutor: polus » 26 feb. 2022, 09:48

Bon dissabte a tothom,

Voldria comentar un dubte que tinc, perquè sospito que no m' ha quedat clar.

Ahir estàvem jugant polus-jun (crec que era "jun") vs jordiculer-elizabeth. Aquest tal jordiculer és bastant maleducat, en general, a base d'improperis i insults (si us plau, que algú em digui com i a través de quin canal es pot denunciar això, no he sabut on trobar-ho). Anant perdent, el tal jordiculer deixa anar a la seva companya algo així com que "no en tens ni idea de jugar". Bé, seguim jugant i es queixa que "amb tantes manilles inclús el seu fill guanyaria", i li responc "doncs juga amb el teu fill". Es cabreja i em titlla de "subnormal", així, literalment. Li dic "tanoca", en resposta, i llavors surt amb un "ah sí, doncs ara sí que faré el tanoca, bona nit" i deixa la partida clavada.

Jo no sé com es pot fer això de poder clavar la partida senzillament no tirant. Vàrem esperar, i quan el sistema ens va dir que "ja han passat dos minuts..." vaig desconectar-me. Això era ahir a la nit tard (divendres 25 de febrer de 2022, a mitjanit). Aquest matí he descobert que m'havien restat a mi el doble de punts del meu ELO, i això que vaig sortir després dels dos minuts.

Algú m'ho pot explicar? Als administradors, si us plau, hi ha alguna manera de revertir-ho, veure els "logs" de la partida que menciono, i actuar en conseqüència?

Si algú em pot respondre us estaria molt agraït, és la primera vegada que poso un missatge al fòrum.

Gràcies i fins aviat,
Polus

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: corpetit » 27 feb. 2022, 21:36

Bones,

Polus, fa anys, per no dir més d'una dècada que denuncio aquesta situació d'indefensió.
La resposta de sempre del Carles és que el posis a la llista negra i llestos. Que aquesta situació es dóna molt de tant en tant. I no el trauràs d'aquí.
I tots sabem que no és així, que passa més sovint del que voldríem, però és el que tenim.

Jo crec que ni el mateix Carles sap com funciona això.
A mi em va passar exactament el mateix ara fa dos mesos. Ja ho explicaré més endavant per no allargar-me.
N'hi ha que són veritables especialistes en fer-ho, surten de la partida, entren amb el segon nick i, quan veuen que un altre jugador ha marxat de la partida, surten del butinet i tornen a entrar amb el primer nick. Automàticament, el programa el posa en partida altre cop. Llavors generalment, reben els que no hi són.
És a dir, mentre no marxen els 4 jugadors, la partida segueix viva i, presumiblement, el programa aleatòriament llavors castiga amb la pèrdua del doble de punts en joc a un dels que no hi és.
Tu Polus devies marxar, el pàjaru va entrar encara dintre de la partida i llavors et van clavar els punts a tu.
Però no sempre és així, no fa massa va marxar la llum, vaig trigar 5 minuts a reiniciar l'ordinador, vaig poder entrar i tirar carta però em va treure igualment els punts a mi. Així que, tampoc funciona així sempre.
El que tinc clar és que, l'últim en marxar no perd mai els punts. Per això de vegades deixo l'ordinador engegat i me'n vaig a dormir. N'estic cansat de vius.

La millor opció quan passa això, ara per ara és acordar els 3 jugadors que queden de sortir a l'uníson. Es fa un compte enrere, tothom surt alhora i llavors es tanca la partida definitivament i el que ha abandonat perd els punts.

Una altra opció és consensuar la partida i, almenys així, tu no perdràs cap punt. I d'això se'n valen aquests elements perquè qui ho ha d'arreglar, tant li fot i no ho vol fer.

La millor solució segons el meu parer seria: Programar un rellotge visible a voluntat de l'usuari. Quan s'esgoti el temps, partida perduda per la parella que l'ha esgotat.
Es farà? No, implica feina i el principi de l'esforç atempta de ple contra el creador del Butinet.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: corpetit » 27 feb. 2022, 22:56

Ahir mateix comencem una partida, entre el company i jo portàvem manilla, as i cavall de trumfo basto, les 4 manilles, dos asos i dos reis. Miraculosament, qui ha de cantar a joc passat, que portava dos reis triga dos minuts en fer-ho i 4 minuts més després que jo iniciï la partida. Jo no consensuo encara i la partida s'acaba per consens.
És obvi i evident que qui en teoria no pot o vol tirar, sí que ha consensuat.

Vinga, no passa res, tot i el bon joc conjunt era el començament d'una partida. Anem cap a l'altra que no ha estat res. Un dels dos es queda. Qui en teoria li va lent marxa. Ens veiem bon joc i la partida va com una seda fins que ens posem 73 a 16. El que s'havia quedat li fa el següent comentari a l'altre jugador: "¿que no sabes arrastrar?". A partir d'aquí s'arma una tangana amb insults creuats. Bé, juguem una mà més i qui s'havia quedat ens regala una manilla i ens posem 92 a 16. Les desqualificacions continuen. El que s'ha quedat vol acabar la partida, canta buti, juga de manera correcta, es fa 6 bases i acaben guanyant-ne 8. 92-24 i canta el company directe. El que s'ha quedat regala tantos expressament en aquesta última mà per acabar la partida. L'altre jugador demana per consensuar. Li diem que 92 a 24 i cantant directe nosaltres que no, que acabem la mà i llestos. Fins llavors havíem trigat 10 minuts per fer 10 mans. Doncs bé, l'onzena mà triga 5 minuts a llençar cada carta i ens té jugant una hora i cinc minuts més. A sobre ens qualifica de voltors per voler acabar la partida. Exigeix consensuar o res. Finalment, acabem la partida després d'hora i quart d'haver-la començada.

Tot això està reportat per partida doble (per part meva i del company) però, com sempre, no passarà res. Ningú s'ho mira, no es fa res o almenys no es publicita el càstig per tal que ens n'assabentem i dissuadeixi a altres de fer el mateix.
Fins i tot hi ha talls on l'avisem que trucarem al Carles i contesta alguna cosa així com: "a mi el Carles me la pot mamar". Però tampoc passarà res. És normal. Demà santornem-hi.

No hi podem fer res. Si l'expulsem de la partida passats dos minuts, pot tornar a entrar i el programa ens pot castigar a algun de nosaltres.

Si decidim consensuar, el que ens obliga a fer-ho tenint la partida perduda se'n surt amb la seva i l'endemà ho tornarà a fer impunement per molta llista negra que el posem i es tornarà a riure de nosaltres.

És el que tenim ara. Es premia els barruts, els provocadors i els que insulten a tort i a dret. I no passa res.

A sobre, com aquest jordiculer que anomenes, hi ha jugadors que si no els agrada el seu company i van perdent comencen a menysprear-lo i a insultar-lo per tal que abandoni i així ells no perdin cap punt. Altra cosa que es permet amb el beneplàcit del Carles.
Estic convençut que n'hi ha fins i tot que ho tenen acordat fer-ho així com a excusa per a consensuar la partida. Poseu-los a la llista negra i l'endemà activaran un altre nick o bé entraran amb el segon nick al minut. Fantàstica solució.

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: corpetit » 28 feb. 2022, 10:39

Polus, el dia 4 de gener em va passar exactament el mateix que a tu amb l'agreujant que la partida estava quasi guanyada.
Ens tocava cantar a nosaltres i anàvem guanyant 80 a 42 quan un contrari abandona la partida.
El programa enuncia que ja han passat els dos minuts i que ja podem sortir sense ser penalitzats, però tots sabem que quan ho fas, el mateix programa et diu que estàs abandonant la partida i que pots perdre punts. Una errada clara de programa que tampoc es vol solucionar. Els dos enunciats són clarament incompatibles.

Bé, espero cinc minuts més a veure si entra el que ha marxat i no ho fa. Tots allí mirant el sostre i, com que ja es fa tard, decideixo marxar. L'endemà, el mateix que tu, veig que m'han tret 10.90 punts.
Possiblement, va entrar, o no, el que havia marxat o possiblement el programa clava aleatòriament el doble de punts en joc de la partida a un dels 3 primers en marxar.
L'únic que tinc clar és que sempre que m'he quedat últim i he estat jo qui ha tancat la partida, mai no he perdut cap punt.

És a dir, de possiblement guanyar 4.45 punts de la partida, n'acabo perdent 10.90. En definitiva, la brometa em surt per 15.35 punts. I això, per molt que et diguin que es compensa, no es recupera mai a la vida. Com ja he comentat algun cop, com més jugues, més es va recuperant el que s'ha perdut però mai es recupera del tot. És com si has de caminar del punt A al punt B i cada dia fas la meitat del recorregut. Cada dia estaràs més a prop del punt B sí, però mai arribaràs a la meta. Hauries de jugar milers de partides per tal que la diferència fos irrisòria. Aleshores, ja t'ho hauran fet 50 cops més.

Polus, si vols denunciar insults o comportaments, si accedeixes a Butinet mitjançant un PC, marques amb el cursor el text que vols reportar i prems el botó dret del ratolí. Se t'obrirà una finestreta on pots prémer "reportar el text seleccionat". En teoria això ho rep el Carles i també en teoria pot castigar aquests tipus de comportaments.
Dic en teoria perquè, a la pràctica, jo he reportat centenars d'insults i calumnies i encara és hora que faci alguna cosa. I també ho dic amb coneixement de causa atès que algun individu m'ha anat insultant diàriament, ho he reportat i l'endemà hi tornava a ser per fer el mateix. I així, setmanes seguides. També està clar que, si el Carles algun cop ha pres alguna mesura, com a part interessada i/o afectada, et puc assegurar que mai no m'ho ha fet saber. Tampoc he vist cap llista de sancionats per comportaments inadequats enlloc.

xavi1
Contro
Contro
Entrades: 3
Membre des de: 09 des. 2002, 02:59

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: xavi1 » 10 març 2022, 19:27

Hola Corpetit,
pots dir el nom d'aquest personatge?

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: corpetit » 11 març 2022, 23:40

Bones,

El que ens va tindre hora i quart jugant va ser un tal angelcap. I no és l'únic que dilata el temps expressament. Cosa que, per cert, no m'ha passat mai perdent i dotzenes de vegades guanyant.
Però no es tracta de criminalitzar a ningú. Quasi cada dia et toca lidiar amb algun viu. Només havent-hi un rellotge ens estalviaríem molts maldecaps i evitaríem baralles i pèrdues de temps a la poca.

I amb el consens, tres quarts del mateix. L'altre dia, un tal robertredford a la primera carta de la primera mà ja va demanar consensuar. Vaig contrar perquè ho portava tot. Va dir que havia d'anar a sopar tot i que la partida la va crear ell. Després vaig mirar què tenia, i la més alta un cavall. Va sortir del Butinet i va trigar 7 segons a tornar a entrar.

Bé, tot això ho permet, consenteix i per extensió ho vol el Carles. Ja només em queda pensar que no n'hi ha per tant i/o potser desitja que tots fem el mateix.

tae
Contro
Contro
Entrades: 1
Membre des de: 29 jul. 2013, 21:45

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: tae » 16 març 2022, 16:25

Sembla que una queixa tant generalitzada hauria de ser resolta pel gestor del programa o al menys que digui el seu parer. Bé prou que davant la queixa del repartiment de cartes va fer un link explicatiu i que de manera sistemàtica va apareixent , perquè no fa el mateix amb aquest tema?

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: corpetit » 18 març 2022, 08:28

Cert, ho sembla, però si la gent no ho declara com fas tu ara, poc es farà. A veure, siguem realistes, ni que ho demanés tothom, penso que tampoc es faria res.
De tota manera, quanta gent deu entrar a llegir els fòrums? 50 persones, com a molt? I quantes gosen participar? Menys d'una dotzena? Si hi deu haver uns 250 abonats què representem? Un 5%?
Si obrim una enquesta estic segur que no participaran ni deu persones.
Fa 20 anys que vaig comentar el fet d'obrir microenquestes quan accedim al Butinet amb respostes senzilles com "si, no, ara no puc". Per exemple, una al mes i que fins que no la contestis no puguis entrar al Butinet. Serien 2 minuts al mes i hi podria haver enllaços als fòrums per tal que l'usuari es pogués formar una opinió. El problema que veig és que no hi ha voluntat o necessitat de millorar i potser no agradarien els resultats.

Quant temps fa que no hi ha una millora substancial al Butinet? Ni la recordo.

Si ens fixem en els campionats, s'acaben el 99.35% de les partides. De rànquing baixa més de deu punts (89.28%). Amb un rellotge i un assistent de joc es podria arribar al ple quasi absolut però implica feina. Per això hi ha algú que diu que només haurien de ser de rànquing les partides de campionats atès que s'acaben pràcticament totes, estan tutelades i no pots escollir rival.

Ja fa anys que, encertadament, es va decidir donar la partida per acabada tot i que algun usuari no recollia l'última basa. Molta gent marxava i ni se n'adonava. Em vaig queixar anys i la resposta del Carles era, si no recordo malament, que no podia ser perquè es coartava el dret a denunciar un renunci. M'agradaria saber quin percentatge de renuncis hi ha avui dia que no siguin autodeclarats per acabar ràpidament la partida? Jo diria que ni un de cada mil partides. Vaig haver d'incentivar a la gent que es queixés per tal que ho canviés.

Avui dia, per exemple, hi ha coses tan lògiques com que si un usuari cau o abandona una partida en la qual amb els punts aconseguits en l'última mà una parella ja ha superat els 100 (encara que faltin bases per jugar), se la podria donar per vencedora. Però no, actualment es té per no acabada. Suposo que l'excusa deu ser la mateixa del renunci.

En definitiva. Per molt que diguem, tot continuarà igual.

polus
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 15 des. 2018, 22:46

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: polus » 05 abr. 2022, 22:56

Hola corpetit, tae,

Hi ha alguna manera d'incidir i propiciar tots aquests canvis de coses tan elementals? entenc que el Carles tot això no ho llegeix. Ni que fos per educació, si ho llegís, quelcom diria. Això de la gota malaya i anar posant correus és molt poc eficient, la veritat.

Fins ara,
Polus

Carles
Carles
Carles
Entrades: 2252
Membre des de: 15 set. 2002, 23:42

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: Carles » 06 abr. 2022, 08:51

Bon dia Polus!

Si que llegeixo si, però quan es parla amb aquest to i faltes de respecte prefereixo no contestar!

polus ha escrit:Hola corpetit, tae,

Hi ha alguna manera d'incidir i propiciar tots aquests canvis de coses tan elementals? entenc que el Carles tot això no ho llegeix. Ni que fos per educació, si ho llegís, quelcom diria. Això de la gota malaya i anar posant correus és molt poc eficient, la veritat.

Fins ara,
Polus

corpetit
Barretina
Barretina
Entrades: 869
Membre des de: 31 des. 2004, 02:07

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: corpetit » 08 abr. 2022, 18:45

Bones,

No Polus, penso que no hi ha cap manera d'incidir. Opinió personal, com totes les que es manifesten aquí. Butinet, per bé o per mal, és del seu propietari i pot fer-ne el que vulgui. Encara que s'estimbi. El que sí que podem fer, sigui de manera més encertada o menys, és opinar.

És com vetar la possibilitat de penjar imatges. Em refereixo a imatges de jugades. Si qui mana no ho permet, no hi podem fer res. Limitar possibilitats, senyal que ja li va bé a l'amo o potser li crea menys problemes. Eliminant els fòrums n'hi hauria menys. I si no es pogués escriure als xats o a les partides, encara n'hi hauria menys de problemes.

Altra cosa és la consideració del que és elemental. Per a nosaltres acabar totes les partides ho podem considerar prioritari però per algú que no juga gens al butinet, desconeix algunes pràctiques o simplement tant li fa el que pugui passar, doncs potser no ho considera tan elemental com nosaltres.

També hi ha la possibilitat que estiguem nosaltres equivocats? Potser la majoria de gent no vol acabar les partides? D'aquí el que comentava de les microenquestes per saber, el més acuradament possible, la realitat existent al Butinet. La informació és poder. Però aquesta informació també podria lligar de mans i peus al propietari atès que potser el forçaria a realitzar canvis no desitjats.

En definitiva, amb respecte o sense, tot continuarà igual. Salut.

polus
Contro
Contro
Entrades: 5
Membre des de: 15 des. 2018, 22:46

Re: els dos minuts d'espera

EntradaAutor: polus » 19 abr. 2022, 14:38

Bona tarda,

Abans que res, Carles, no sé a què et refereixes amb "amb aquest to i faltes de respecte". Si recollies les meves paraules, em sembla que m'he limitat a comentar que molt probablement no llegeixis tots els correus dels fòrums, i en particular aquest tema respecte gent que actua molt poc honradament, deixant a mitges una partida i fent tot tipus de tripijocs perquè no se li restin punts (conectar-se al cap de 1:59 recursivament, entrar amb un altre nick etc). I si comento que no llegeixes aquests missatges no considero que no facis per desídia, no, sino perquè probablement tinguis altres coses a fer. I bé, si sí que és el cas que ho llegeixes, llavors penso que és de rebut comentar, si més no, que ho has llegit. Em sembla que quan algú t'escriu un correu normalment respons, oi? Més d'hora o més tard, però si més no dones constància que l'has rebut. Després ja vindria, si és el cas, la discussió sobre si i com poder millorar aquests aspectes que estem posant de manifest, però aquesta ja és una altra qüestió, crec jo.

Ara mateix, per cert, estic clavat amb una partida exactament per la mateixa qüestió.
Dia i hora: 19 d'abril de 2022, 13:45h aprox.
Jugadors: "far" + "Marxam" vs "Batiste" + "polus"
Situació: Només hem jugat una mà. Canta el que ve rera meu, delegat, copes. Tinc en mà 8 i as. Decideixo sortir de 8, vejam si li faig saltar manilla o apurar amb un infant o cavall i que el meu compi es faci almenys el rei (si és que no té manilla). No surt bé: qui cantava té el rei, el seu compi la manilla, que tira en la segona mà i se m'endú l'as. Mala sort (o mal jugat, potser). El tal "Batiste" em comenta "home, perquè arrastres si no tens res més". Li ho explico. No el convenç. S'emprenya i s'acomiada. "Apa adéu siau". Partida penjada.

I ara què he de fer? els altres dos jugadors, "far" i "Marxam" no sembla que vulguin consensuar (i ja em diràs, portem un total de 19 punts!). El programa no m'indica que "ja han passat dos minuts", probablement perquè el tal "Batiste" no hagi marxat realment. I aquí estic, clavat com un pal, sense poder fer cap altra partida fins que no siguin ells a marxar, atès que si no és possible que els punts me'ls restin a mi, no pas al "Batiste".

I doncs, Carles, què me'n dius? Jo sóc programador amb poca experiència, però entenc que aquesta qüestió i similars, referents al fet de boicotejar una partida, té diferents solucions que no han de ser difícils d'implementar al codi del programa i/o servidor. No sé si ets tu qui te n'encarregues, però potser pots comentar quelcom.

Gràcies i fins aviat,
polus


Torna a “Dubtes”

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 2 visitants

cron