Netiqueta dels fòrums del ButiNET

Estils d'escriptura

Haurem de tenir cura dels estils que fem servir a l'hora d'escriure. Alguns d'aquests estils estan prohibits o mal vistos.

Escriure tot o part del text en majúscules serà interpretat com que ESTEM CRIDANT. En algun moment es pot CRIDAR, però evitem cridar tota l'estona.

Escriure tot o part del text en multicolors serà interpretat com una falta de respecte o de mal gust, ja que dificulta la lectura.

Escriure una mateixa paraula o frase repetidament o introduir un text molt llarg (copiar i enganxar el text d'un altre lloc) serà interpretat com una falta de paciència, excessiva insistència, egocentrisme.

Escriure correctament

Per que tots ens entenguem millor, procureu escriure sempre sense faltes d'ortografia.

Evidentment, no som màquines (jo el primer) i sempre se'ns pot passar alguna. Per exemple, si saps que fas molts errors, pots passar el teu text per algun corrector. Alguns navegadors porten de sèrie correctors ortogràfics que van molt bé pels errors d'escriptura o per corregir faltes greus.

A part d'escriure correctament, no escriviu grans paràgrafs sense punts ni espais entre mig, dificulta molt la lectura i es fa més pesat llegir. És millor escriure paràgrafs curts que no pas un únic gran paràgraf. Separeu les frases per punts, que sinó et quedes sense aire quan llegeixes.

És un fòrum, no un SMS

Al fòrum no tenim el problema dels SMS que s'ha d'aprofitar l'espai i els caràcters, per tant, escriviu les paraules senceres per entendre'ns tots millor.

Paciència

Hem fet una pregunta i ningú ens contesta? Per diferents motius pot ser que la gent que mira els fòrums no llegeixi en aquells moments, pel que haurem de tenir paciència. De cap manera s'ha d'insistir massivament, ser impacient en les respostes, prendre la situació com un assumpte personal o voler venjança. Pot ser que ningú sàpiga la resposta o que sigui tant llarga que ningú tingui temps o ganes de respondre en aquell moment. Si en un temps prudencial no has rebut resposta, pots fer memòria als lectors afegint una nova resposta al teu missatge original fent memòria. Ens tractaran com nosaltres tractem als altres.

També podeu ajudar responent a altres temes, si ajudem als membres del fòrum, trobarem ajuda d'aquests.

Canals temàtics

Per fer o preguntar coses específiques ens hem de dirigir al sub-fòrum adequat. Podem veure el llistat dels sub-fòrums a l'entrar als fòrums o pitjant on diu "Índex del Fòrum de ButiNET". A la llista, a sota de de cada nom del sub-fòrum, observarem la seva descripció, que ens pot indicar la temàtica del sub-fòrum.

Quan alguna cosa no sabeu on posar-la, o simplement voleu conèixer gent, aneu al sub-fòrum Varietats.

Cites

Les cites és una eina molt útil als fòrums, però a vegades se'n pot fer un mal ús.

Eviteu citar tot un missatge sencer per contestar només "Estic d'acord".

Eviteu les cites encadenades, i en cas que siguin necessàries per entendre les converses, ficar-ne com menys millor.

Trolls

Quan veieu un troll al fòrum, eviteu seguir-li la corrent, simplement ignoreu-lo.

Última actualització Wednesday 28th of July 2021 09:49:18 PM - Pàgina generada en 0.0036 segons.