Netiqueta dels f˛rums del ButiNET

Estils d'escriptura

Haurem de tenir cura dels estils que fem servir a l'hora d'escriure. Alguns d'aquests estils estan prohibits o mal vistos.

Escriure tot o part del text en maj˙scules serÓ interpretat com que ESTEM CRIDANT. En algun moment es pot CRIDAR, per˛ evitem cridar tota l'estona.

Escriure tot o part del text en multicolors serÓ interpretat com una falta de respecte o de mal gust, ja que dificulta la lectura.

Escriure una mateixa paraula o frase repetidament o introduir un text molt llarg (copiar i enganxar el text d'un altre lloc) serÓ interpretat com una falta de paciŔncia, excessiva insistŔncia, egocentrisme.

Escriure correctament

Per que tots ens entenguem millor, procureu escriure sempre sense faltes d'ortografia.

Evidentment, no som mÓquines (jo el primer) i sempre se'ns pot passar alguna. Per exemple, si saps que fas molts errors, pots passar el teu text per algun corrector. Alguns navegadors porten de sŔrie correctors ortogrÓfics que van molt bÚ pels errors d'escriptura o per corregir faltes greus.

A part d'escriure correctament, no escriviu grans parÓgrafs sense punts ni espais entre mig, dificulta molt la lectura i es fa mÚs pesat llegir. ╔s millor escriure parÓgrafs curts que no pas un ˙nic gran parÓgraf. Separeu les frases per punts, que sinˇ et quedes sense aire quan llegeixes.

╔s un f˛rum, no un SMS

Al f˛rum no tenim el problema dels SMS que s'ha d'aprofitar l'espai i els carÓcters, per tant, escriviu les paraules senceres per entendre'ns tots millor.

PaciŔncia

Hem fet una pregunta i ning˙ ens contesta? Per diferents motius pot ser que la gent que mira els f˛rums no llegeixi en aquells moments, pel que haurem de tenir paciŔncia. De cap manera s'ha d'insistir massivament, ser impacient en les respostes, prendre la situaciˇ com un assumpte personal o voler venjanša. Pot ser que ning˙ sÓpiga la resposta o que sigui tant llarga que ning˙ tingui temps o ganes de respondre en aquell moment. Si en un temps prudencial no has rebut resposta, pots fer mem˛ria als lectors afegint una nova resposta al teu missatge original fent mem˛ria. Ens tractaran com nosaltres tractem als altres.

TambÚ podeu ajudar responent a altres temes, si ajudem als membres del f˛rum, trobarem ajuda d'aquests.

Canals temÓtics

Per fer o preguntar coses especÝfiques ens hem de dirigir al sub-f˛rum adequat. Podem veure el llistat dels sub-f˛rums a l'entrar als f˛rums o pitjant on diu "═ndex del F˛rum de ButiNET". A la llista, a sota de de cada nom del sub-f˛rum, observarem la seva descripciˇ, que ens pot indicar la temÓtica del sub-f˛rum.

Quan alguna cosa no sabeu on posar-la, o simplement voleu conŔixer gent, aneu al sub-f˛rum Varietats.

Cites

Les cites Ús una eina molt ˙til als f˛rums, per˛ a vegades se'n pot fer un mal ˙s.

Eviteu citar tot un missatge sencer per contestar nomÚs "Estic d'acord".

Eviteu les cites encadenades, i en cas que siguin necessÓries per entendre les converses, ficar-ne com menys millor.

Trolls

Quan veieu un troll al f˛rum, eviteu seguir-li la corrent, simplement ignoreu-lo.

┌ltima actualitzaciˇ Tuesday 15th of August 2017 06:52:36 PM - PÓgina generada en 0.0107 segons.