Carta personal del Carles als usuaris del ButiNET

Sobre el ButiNET

Fa molts anys, vaig aprendre a jugar a la Botifarra en una festa major del meu Poble. En aquell mateix moment, vaig pensar que s'havia de poder jugar per Internet, però a l'arribar a casa vaig veure que no existia res. Així que vaig començar a donar voltes en fer-ho jo mateix. Aquell dia va néixer el projecte del ButiNET.

A l'estiu del 2001, vaig decidir tirar el projecte endavant, i al desembre del mateix any va néixer el ButiNET. Un projecte personal, amb l'ajuda d'amics i família.

Des del 2001 fins ara, m'he dedicat al ButiNET durant el meu temps lliure, mentre estudiava (o en comptes d'estudiar). Fent millores, corregint errors, controlant els impresentables del xat del ButiNET, responent emails, etc etc. El ButiNET ha estat un hobbie per mi, i molts cops passava inclús per davant de la família, amics i estudis.

Econòmicament, el ButiNET s'ha mantingut amb l'esforç personal i l'ajuda econòmica de la meva família, ja que la majoria d'aquests anys jo estudiava i vivia amb els pares.

També s'ha comptat amb el suport de dos proveïdors de serveis, Tinet i Minorisa, que van cedir dos servidors al ButiNET de forma gratuïta.

Però els temps canvien: els estudis s'han acabat (ja no puc viure més del "cuento"), ja no depenc dels pares (ara visc en parella), i havia de decidir sobre el meu futur.

A més, perquè el ButiNET segueixi creixent i puguem disfrutar d'un joc encara millor (amb algunes de les múltiples peticions que es fan), fa falta molta dedicació: programació, manteniment, suport a l'usuari, etc.

Tenia dues opcions, la més fàcil i segura, era la de buscar una feina normal. En aquest cas, entre la feina i la parella, poc temps em quedaria per seguir amb el ButiNET. Difícilment s'haguessin pogut fer millores importants, amb prou feines el manteniment necessari perquè es mantingués viu.

Hi havia una altra opció, molt més arriscada, que és la de treballar pel ButiNET, fer que el ButiNET sigui la meva feina. Però per això fa falta una cosa: diners. A més, molts dels canvis pensats requereixen de servidors més potents i més ample de banda del que es disposava. Això representa que es necessiten més diners encara.

Per poder tirar endavant amb el ButiNET i que sigui cada dia millor, s'ha creat una empresa anomenada ButiJocs. L'objectiu de l'empresa no són els diners, sinó poder millorar i preservar el ButiNET en el temps, i com ja s'ha dit, la de poder treballar pel ButiNET en exclusiva.

S'han mirat i estudiat moltes opcions per obtenir els diners: subvencions públiques, publicitat, etc. Desprès de pensar-ho molt, s'ha arribar a la conclusió que l'única forma d'obtenir els diners necessaris és fent que els usuaris paguin una petita quota per jugar.

Prendre aquesta decisió no ha estat gens fàcil. El ButiNET per mi és un fill que he vist créixer i fer-se gran. Al 2001, quan vaig crear el ButiNET, no esperava que creixés fins on ha arribat. Per posar un exemple, penseu que la primera versió només permetia entrar a 100 usuaris simultanis, i mai m'havia passat pel cap que en fóssim més. I fa uns dies, vam arribat als 345 usuaris simultanis.

I espero haver triat l'opció correcte, perquè el fill pugui seguir creixent i fer-se encara més gran !

Només queda agrair a tots els usuaris del ButiNET, que heu ajudat a fer-lo créixer. A tots els que durant aquests 7 anys m'heu ajudat o heu col·laborat amb el ButiNET. I sobretot, gràcies a tots els que m'heu suportat i animat en els moments difícils !

Carles, 11 de setembre de 2008.Última actualització Wednesday 12th of January 2022 08:34:57 PM - Pàgina generada en 0.0038 segons.