Robots d'en DeepButi

Una mica d'històriaA l'any 1995 vaig fer un programa per jugar a la botifarra amb l'ordinador. Es podia jugar sol contra la màquina o amb jugadors humans en una xarxa local. No en sabia -ni en sé ara- prou per fer una versió per Internet.
Pels nostàlgics, existien en aquell moment dos programes similars, un de Palamós (que per cert, jugava fatal) i un de Tarragona (Chema).

Quan al 2002 vaig descobrir el ButiNET i vaig veure els robots horribles que hi havia :) (de fet, jugaven aleatòriament) em vaig posar en contacte amb en Carles. Ràpidament la nostra passió comuna per la Botifarra ens va permetre posar-nos d'acord i, amb la seva imprescindible i important ajuda tècnica, vaig adaptar el meu codi. Voldria agrair a qui em va dir en un mail perquè no poses els teus robots al ButiNET? ell va ser el culpable que descobrís en Carles ... però no aconsegueixo ni trobar el seu mail, ni sé qui era!!

El 8 de novembre del 2002 neixia la primera versió dels robots del ButiNET.
Al setembre del 2003 feien la seva estrena en un campionat a Palafrugell ... amb prou fortuna :).

La versió oficial és la 3.1.8 de data 14-04-2004, i és la que es distribueix amb el ButiNET.

Les versions posteriors, francament força millorades segons tots els provadors, són d'ús privat ... i espero que algun dia guanyin pernil en un campionat! :) :).
Com comprendreu, en els últims 4 anys els he millorat força. Dos robots actuals guanyen més del 60% de partides a dos robots estàndard del ButiNET.

Per acabar aquest tema, vull donar les gràcies a la meva parella, real i botifarrística, la Sefa, no només per haver-me suportat durant els milers d'hores dedicades als robots, també per col·laborar-hi activament amb suggeriments sempre encertats, dibuixant les cartes originals (al 1995 ni tan sols en vem trobar de fetes!) i, en definitiva, fent de mare d'aquests fillets tant exigents que ja tenen més de 13 anys.

Respostes a les preguntes més freqüents.  • El codi dels robots és propietat meva i són una peça separada del ButiNET.
    L'ús del codi de la versió 3.1.8 l'he cedit de forma incondicional i gratuïta al Carles perquè en faci el què cregui convenient amb l'única petició que en consti la meva propietat.
  • La nova versió de moment seguirà sent privada.
  • No, no juguen tots igual, però la diferència és subtil i dubto que cap persona sigui capaç de detectar-ne els matisos.
  • No donen l'As a la sortida de Manilla ni el donaran a cap versió futura.


I per acabar, gràcies a tots els que en algun moment o altre m'heu animat amb els vostres comentaris.

_________________________________

3-Dec-2008

Fa dies que ho tenia pendent. A rel de la publicació d'aquesta pàgina es va posar en contacte amb mi l'Àlex Brustenga, que és justament la persona que em va enviar el famós mail sugerint que posés els meus robots al ButiNET. Poc es podia imaginar el pollo que estava muntant.

Última actualització Wednesday 16th of June 2021 10:00:44 PM - Pàgina generada en 0.0036 segons.